broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Мајка подводила ћерку, очух силовао пасторку, Нишлија додиривао девојчицу

24.08.2020. 09:45 09:48
Пише:
Извор: pixabay.com

Готово да нема недеље, а да се на страницама црне хронике не појаве наслови „Отац обљубио кћерку”, „Деда силовао унуку”, „Комшија напаствовао малолетника”...

Само током јучерашњег дана, три стравична случаја сексуалног злостављања малолетних лица унемирило је јавност у Србији и региону. Наиме, једна мајка из околине Алексинца осумњичена је да је присиљавала на проституцију малолетну ћерку, очух из Бановог Поља у околини Богатића осумњичен је да је силовао своју дванаестогодишњу пасторку, а четрдесетосмогодишњи Нишлија  ухапшен је због недозвољених полних радњи над дванаестогодишњом девојчицом.

Б. Ј. (48) из околине Алексинца ухапшена је јер је, како се сумња, две године присиљавала на проституцију сада тринаестогодишњу ћерку.

Због истог кривичног дела слободе су лишени и С. С. (57), К. М. (26), Н. Ш. (46) и П. А. (40), који су користили сексуалне услуге девојчице, што им је мајка наплаћивала, пренео је tеlеgrf.rs.


Наложен надзор у центрима за социјални рад

Поводом сумње у вези са занемаривањањем детета и сексуалног искоришћавања, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наложио је да се изврши хитан надзор над стручним радом у центрима за социјални рад у Алексинцу и Богатићу у конкретним предметима заштите деце и породица.

Надлежни су у обавези да у што хитнијем року, изврше надзор и извештај о надзору доставе министру на увид, како би се предузеле одговарајуће мере и даље поступало у складу са законом и овлашћењима, саопштило је ресорно министарство.


Како се сазнаје, када је девојчица имала само дванаест година мајка је одлучила да је подводи мушкарцима за новац.

- Б. Ј. је „клијенте” налазила међу својим познаницима и доводила их у кућу. Услуге је наплаћивала зависно до процене, од 1.000 до 3.000 динара. Такође, од ћеркиних муштерија је тражила да им купују храну или дрва - рекли су извори упознати са случајем.

Девојчица је у једном тренутку телефоном обавестила полицију, па су њена мајка и мушкарци који су је искоришћавали ухапшени.

Они су саслушани пред Вишим јавним тужилаштвом, а судија за prеthodni поступак Вишег суда у Нишу је и мајци и четворици мушкараца одредио притвор до 30 дана.

Због сумње да је силовао своју дванаестогодишњу пасторку, полиција у Богатићу је јуче ујутру ухапсила Н. М. из Бановог Поља. Према писању медија, немили догађај догодио се на ливади између њиховог села и оближњег Богатића, када су пошли на ноћно купање. Он је, како је мајка девојчице навела када је позвала полицију, дете напаствовао предходне вечери у аутомобилу, а потом се дао у бег. Међутим, брзом интервенцијом полицајци из полицијске станице у Богатићу ухапшен је недалеко од места злочина и задржан у полицијском притвору до 48 сати.

У трећем језивом случају злостављања малолетног лица, Нишлија Н. С. (48) ухапшен је због недозвољених полних радњи над дванаестогодишњом девојчицом. Како су пренели медији, он се са малолетницом упознао на улици, тако што јој је пришао и убедио је да почну да се виђају.

- Приметио је у шетњи поред Нишаве и обратио јој се речима да је лепа и да би волео да се друже. Наивна девојчица насела је на слаткоречиве изјаве, ласкала јој је његова пажња и пристала је да се поново састану - рекли су саговорници упознати са случајем за tеlеgraf.rs и додали да су се ухапшени и девојчица током последња два месеца у више наврата кришом састајали. У почетку је Н. С. према њој био фин, а онда је почео да да је злоставља. На сву срећу, да се нешто неуобичајено дешава приметили су родитељи детета који су педофила пријавили полицији.

Њему је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће са кривичном пријавом бити приведен надлежном тужилаштву, преноси tеlеgraf.rs.

Сведоци смо застрашујуће појаве пораста педофилије, не само у Србији, него и у готово свим земљама света. Број откривених случајева педофилије континуирано расте, што нам сугерише озбиљност проблема.

Педофилија спада у групу обољења поремећаја полне склоности која је неуобичајена или екстремна. Сама педофилија представља поремећај када је полна склоност умерена према деци или да особа која има сексуалне нагоне према деци доживљава значајно функционисање укупног функционисања

Сексуално искоришћавање деце, посебно дечја порнографија и проституција, као и сви облици сексуалног злостављања деце, деструктивни су по дечје здравље и психосоцијални развој.

Сексуално искоришћавање и сексуално злостављање деце је до те мере учестало, да су досегли забрињавајуће размере како на националном, тако и на међународном нивоу.     

Д. Николић

Аутор:
Пошаљите коментар