moderate rain
12°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Брнабић: Једва чекам изборе и да наставимо напред

13.06.2020. 09:47 09:49
Пише:
Фото: Танјуг/Танја Валић

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић позвала је данас грађане да изађу на изборе и дају свој глас како желе да Србија изгледа и каквим путем да иде напред.

"Мени је Александар Вучић рекао да дам све од себе, да се трудим и радим, а увек ће бити људи који ће наш рад оспоравати. Грађани Србије су најмеродавнији и они су најважнији валидни критичари", рекла је Брнабић на тв Пинк.



Она је указала и да не зна како неко мисли да је валидно одлагати изборе, јер то рађа неизвесност, не могу се наставити реформе, инвестиције и све оно што је од животног значаја за грађане.



"Једва чекам изборе, да видим коме ће народ да да глас, јер је то преудслов да Србија настави напред. Ово су редовни избори, Влада је издржала цео мандат. Уколико опозиција није имала доста времена за ове четири године да се веродостојно представи народу, неће никада", истакла је Брнабић.


Нећу дозволити да се ово дешава било ком детету

Брнабић је истакла да је ово што се дешава са сином председника Вучића најпрљавија могућа кампања и да то Србија никада пре овога није видела и поручила да неће дозволити да се то дешава било ком детету у Србији.



"Никада није дирана породица политичара, ни данас ни пре. Због тога се толико борим и зато сам адвокат Данила Вучића, нећу дозволити да се појединци баве шиканирањем само зато што је неко син председника. Да ли као председница Владе, да ли као члан СНС или једноставно као Ана Брнабић, свеједно је, борићу се, јер је ово недопустиво", поручила је премијерка на ТВ Пинк.



Она каже да је недопустиво да неко прати сина председника, слика га кришом и онда искористи бесправно те фотографије.



"Ово је безбедносна претња, он је безбедносно угрожен. Овде се мора заштити живот једног младића, он је жртва, и ја не могу да замислим како се Александар Вучић осећа. Ја имам дете и не могу да замислим да сам ја у политици и да му се ово дешава, и моје дете су нападали, имао је само 4 сата... Нећу дозволити да се ово деси било ком детету. Никада нико не сме кампања да се сведе на нападање нечијег сина јер има добре резултате, они знају да је Данило слаба тачка Вучићу и зато сада ударају на њега", рекла Бнабић.


Она је истакла да су избори могли да се одрже и у фебруару, када су на захтев опозиције померени, а затим су због ванредног стања поново померени.



"Ако су желели више времена и ако су мислили да време од четири године није било довољно да се припреме, да направе програм, да разговарају са граданима, шта могу да очекују и шта би се променило код њих ако би се избори померили за јесен. Ништа. А Србија би изгубила много, јер би се бавили темама које нису од примарне важности за градане Србије", рекла је Брнабић.



Брнабић је истакла да СНС и сви који подржавају листу “Александар Вучић-За нашу децу”, нису желели да користе борбу против корона вируса у кампањи, јер је то био део њиховог посла, али и додала да јој се чини да неки други користе исту у кампањи.



“Такође, сада ти исти кажу да смо прерано укинули ванредно стање и мере, иако су они сами причали како је све до личне одговорности и да ћемо имати личну одговорност да сви носе маске и држе дистанце. То је лицемерно и нефер, али је тако како је”, рекла је Брнабић.



Она је истакла да су као Влада дали све од себе и додаје да сматра да су на најбољи начин све изгурали.



“Повећање броја оболелих је очекивано и нормално јер немамо рестриктивне мере, привреда кренула, а и људи су у највећој мери заборавили све. Видимо то у целој Европи, само не видимо у земљама које зависе од туризма, јер оне и не тестирају”, рекла је Брнабић.



Како каже, данас имамо углавном људе без симптома и даље можемо да смањујемо број људи у болницама.



“Јако је битно и то да се не повећава број људи на респираторима. Такође, јако је битно да наставимо са тестирањем. Настављамо да тестирамо много људи и имамо реално стање и реалну слику. То о чему сањају бојкоташи, да корона буде поново на њиховој страни, верујем да се неће десити”, рекла је Брнабић.

Аутор:
Пошаљите коментар