overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Сведочење у Новом Саду: “Пекао ме пеглом по руци, убадао ножем”

06.03.2020. 09:08 09:11
Пише:
Извор: Зграда у којој се догодило насиље

На јучерашњем суђењу Ђорђу Лацковићу (24) из Клења, код Шапца, оптуженом да је претукао девојку у стану на новосадској Подбари, јуче је, у својству „посебног оштећеног сведока”, сведочила И. Ф. (23) у посебној просторији Вишег суда за снимањем звука и слике.

Новинарима је препоручено да доказни поступак наставе да прате после тог дела претреса, јер је такозвана скен-соба мале површине, а број странака, заступника оптужбе, бранилаца и судских вештака, као и стручних саветника, био неуобичајено велик.

Сведокиња је била у једној соби с особом из суда, а странке су јој постављале питања уз снимке, преко поступајуће председнице већа из суседне суднице.     

– По стану је тражио мотку, говорећи да ће наћи нешто да ме премлати, узимао је све што је нашао – испричала је јуче у свом сведочењу И. Ф.из Бановог Поља, код Богатића. – Ударао ме је кухињском столицом, пекао ме је пеглом по руци, подижући мајицу кратких рукава коју сам имала на себи. Убадао ме ножем по ногама кроз тренерку, у којој сам отишла у болницу. И данас је имам код куће. Газио ме је по телу, скакао ми по леђима, када бих се савила у одбрамбени положај и главу, лице и зубе покрила рукама. Пекао ме је, трзала сам се на сваки додир пеглом, завртао ми је рукав мајице и прислањао је на руке и врат.

И. Ф. је у свом сведочењу нагласила да је физичко насиље трпела две године.

Пре тог сведочења, одбрана је приложила осврт стручних саветника из Београда на налазе и мишљења судских вештака за психијатрију и психологију, и то на двоцофреном броју страна. Због тога је новосадски посупајући тим затражио од Суда допунско време да би проучио јуче предату анализу предмета колега.

Подсетимо, оптужени је на рочишту претпрошлог месеца негирао кривицу. Он је оптужен за насиље у породици и терети се да је лане 12. марта у, изнајмљеном стану у Косовској улици на новосадској Подбари, нанео тешке повреде својој тадашњој девојци И. Ф. 

– Нисам крив и оптужницу не могу да признам јер се догађај који је обележио мој живот и живот моје породице, није тако десио – рекао је Лацковић. – Мени је јако жао што је до тог догађаја уопште дошло. Ја сам волео ту девојку, био сам повређен и у том тренутку погрешно реаговао. Имам мајку и сестру и поново кажем да ми је жао јер желим, пре свега, да укажем на то да ја поштујем жене и да нисам насилник.

Приликом изношења одбране, казао је да је повод за сукоб била порука коју је добио од непознатог младића: „Што се твоја девојка прави луда и не враћа паре?” Касније се с тим младићем чуо и телефоном.


Остаје иза решетака

Судско веће, којем председава судија Основног суда у Новом Саду Весна Еремин Ђорђевић, раније је заказало наредно рочиште за 9. април.         

Веће је и јуче одбило предлог Лацковићевих бранилаца да он буде пуштен из притвора и да се та мера замени блажом, односно кућним притвором.


– Све ми се скупило и почео сам да је тучем мувалицом. Почео сам да је ударам, она је узела пеглу с тепиха и ударила ме у груди, ја сам јој отео ту пеглу и почео да је ударам. Нисам знао да је пегла била врућа. Тукли смо се, гурнуо сам је и она је пала на радијатор. Стао сам јој на прсте, нисам јој скакао по прстима, како је наведено у оптужници, нисмо излазили из стана, нити се она закључала у купатило, све се догађало у дневној соби. Није тачно да је у било којем тренутку остала без свести – изјавио је, тврдећи да, када је он кренуо из стана, „девојка није имала никаквих видљивих повреда”.

Потом је узео кључеве и отишао на посао.

Он је оптужен да је у наступу љубоморе, брутално претукао своју тадашњу девојку, наневши јој тешке повреде. Она је имала вишеструке преломе ребара, пробијена јој је плућна марамица, имала је опекотине од пегле и посекотине по ногама. У болничкој постељи на Институту у Сремској Каменици провела је осам дана.

М. Вујачић

Аутор:
Пошаљите коментар
„Дневник” на лицу места: Ломио јој ребра, секао је ножем, пржио пеглом

„Дневник” на лицу места: Ломио јој ребра, секао је ножем, пржио пеглом

15.03.2019. 09:23 09:28