clear sky
21°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црвена звезда и Партизан разочарали у 162. вечитом фудбалском дербију

03.03.2020. 10:31 10:34
Пише:
Извор: FoNet

С великим нестрпљењем очекивао се 162. вечити фудбалске дерби и из разлога што су  ривали играли групну фазу европских такмичења.

Партизан је јесенас заслужено славио, па се очекивала далеко офанзивнија Црвена звезда на свом стадиону али од тога није било ништа.Утисак је публике на стадиону и оних крај малох екрана да је једнима и другима било најважније да не приме гол.

- Када се дерби заврши без голова то баш није популарно, али немам шта да замерим мојим играчима. Били смо прави у првом полувремену и то што Партизан није играо добро, то је наша заслуга. Сваку лопту смо одузели, високо стајали, они су вероватно оборили рекорд по послатим дугим лоптама, што значи да нису имали друго решење. То је наша заслуга. Други део игре је био слабији, било је доста сецкања и изгубио се ритам. Оно што су црно-бели направили био је плод наших грешака. Задовољан сам и јер смо наставили да тражимо игру и нисмо изгубили храброст, упркос томе што смо заиста правили кардиналне грешке. Месец и по дана сам ту, ово ми је четврта утакмица, Саво Милошевић има дужи континуитет са екипом и то је тим који већ неко време игра заједно. Мислим да се видела нека разлика у односу на последњи дерби. Ово је дуг процес. Моји играчи ме прате. Они су прави вукови и сигуран сам да заједно можемо много тога – рекао је  трернер Звезде Дејан Станковић.  

Млади стручњак од почетка је шансу указао талентованим Петровићу, Николићу и Гаврићу.

- Одскочили су у првом полувремену. У наставку игре су морали више да се враћају у одбрану. Родић ради озбиљан посао да би се Гаврић осећао комотно, исто важи и за Јованчића због кога се Николић осећа комфорно. И не само они, већ читав тим ради међусобно. Када је то случај, онда неко појдиначно искочи.              

Станковић је прве две измене направио принудно јер су због повреде терен морали да напусте Боаћи и Родић. 


Natho: Исход најреалнији

Везиста Партизана Бибрас Natho сматра  да је исход дербија најреалнији.

- За овакву утакмицу није потребна додатна мотивација да бисмо рекли да је неко више или мање мотивисан, већ мислим да су оба тима пре желела да не изгубе утакмицу и зато је на крају завршена нерешено - рекао је Natho.

До краја сезоне биће одигран још један дерби, а постоји могућност судара два тима и у Купу Србије.

- Сваки дерби је прича за себе и нико не може рећи шта ће бити у следећем. Ово је фудбал и он је непредвидив. Наравно, ако уђемо сконцентрисани и будемо играли нашу игру имамо шансу за победом, али полако. Много тога је испред нас.

После утакмице из табора црвено-белих стизале су изјаве да је Партизан чувао реми.

- Искрено, у појединим моментима ми се чинило да ниједан тим није гризао за победу, већ да су оба тима била задовољна овим резултатом – казао је искусни везиста.


- Желео бих да им се захвалим, играли су под ињекцијама. Боаћи се изгледа теже повредио, док је Родић дао све од себе и изашао раније да се не би ситуација додатно погоршала.    

Тренер Партизана Саво Милошевић није штедео критике на рачун игре своје екипе. 

- Нисмо били на максимуму, а изборили смо добар резултат. Срећа је и да нисмо примили гол. Ушли смо у меч без довољно енергије и концентрације, а могли смо да имамо и много више проблема него што смо имали. Задовољан сам како смо почели друго полувреме, али је тај део игре највише прекидан па нисмо ни могли више да покажемо – рекао је Милошевић. 

Црно-бели у последња три вечита дербија нису примила гол. 

- Оно што морам да нагласим је да смо три од четири дербија мој стручни штаб и ја играли на Звездином стадиону. Prеthodni смо добили у финалу Купа, овај нисмо изгубили. Не бавим се статистикама, али када се тако погледа онда и није лоше.

Остао је утисак  да су они играчи  од којих се највише очекивало – заказали.

- Сума, Асано, Садик и Natho нису угрожавали ривала, али су зато небројено пута пре тога били ударне игле. Не знам који је разлог што нису били на очекиваном нивоу, можда је нервоза учинила своје, можда моја погрешна тактика, а можда и једно и друго – казао је Милошевић.  

И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар
ВЕЧИТИ ДЕРБИ Црвена Звезда - Партизан (0:0)

ВЕЧИТИ ДЕРБИ Црвена Звезда - Партизан (0:0)

01.03.2020. 17:38 20:05