Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crvena zvezda i Partizan razočarali u 162. večitom fudbalskom derbiju

03.03.2020. 10:31 10:34
Piše:
Izvor: FoNet

S velikim nestrpljenjem očekivao se 162. večiti fudbalske derbi i iz razloga što su  rivali igrali grupnu fazu evropskih takmičenja.

Partizan je jesenas zasluženo slavio, pa se očekivala daleko ofanzivnija Crvena zvezda na svom stadionu ali od toga nije bilo ništa.Utisak je publike na stadionu i onih kraj maloh ekrana da je jednima i drugima bilo najvažnije da ne prime gol.

- Kada se derbi završi bez golova to baš nije popularno, ali nemam šta da zamerim mojim igračima. Bili smo pravi u prvom poluvremenu i to što Partizan nije igrao dobro, to je naša zasluga. Svaku loptu smo oduzeli, visoko stajali, oni su verovatno oborili rekord po poslatim dugim loptama, što znači da nisu imali drugo rešenje. To je naša zasluga. Drugi deo igre je bio slabiji, bilo je dosta seckanja i izgubio se ritam. Ono što su crno-beli napravili bio je plod naših grešaka. Zadovoljan sam i jer smo nastavili da tražimo igru i nismo izgubili hrabrost, uprkos tome što smo zaista pravili kardinalne greške. Mesec i po dana sam tu, ovo mi je četvrta utakmica, Savo Milošević ima duži kontinuitet sa ekipom i to je tim koji već neko vreme igra zajedno. Mislim da se videla neka razlika u odnosu na poslednji derbi. Ovo je dug proces. Moji igrači me prate. Oni su pravi vukovi i siguran sam da zajedno možemo mnogo toga – rekao je  trerner Zvezde Dejan Stanković.  

Mladi stručnjak od početka je šansu ukazao talentovanim Petroviću, Nikoliću i Gavriću.

- Odskočili su u prvom poluvremenu. U nastavku igre su morali više da se vraćaju u odbranu. Rodić radi ozbiljan posao da bi se Gavrić osećao komotno, isto važi i za Jovančića zbog koga se Nikolić oseća komforno. I ne samo oni, već čitav tim radi međusobno. Kada je to slučaj, onda neko pojdinačno iskoči.              

Stanković je prve dve izmene napravio prinudno jer su zbog povrede teren morali da napuste Boaći i Rodić. 


Natho: Ishod najrealniji

Vezista Partizana Bibras Natho smatra  da je ishod derbija najrealniji.

- Za ovakvu utakmicu nije potrebna dodatna motivacija da bismo rekli da je neko više ili manje motivisan, već mislim da su oba tima pre želela da ne izgube utakmicu i zato je na kraju završena nerešeno - rekao je Natho.

Do kraja sezone biće odigran još jedan derbi, a postoji mogućnost sudara dva tima i u Kupu Srbije.

- Svaki derbi je priča za sebe i niko ne može reći šta će biti u sledećem. Ovo je fudbal i on je nepredvidiv. Naravno, ako uđemo skoncentrisani i budemo igrali našu igru imamo šansu za pobedom, ali polako. Mnogo toga je ispred nas.

Posle utakmice iz tabora crveno-belih stizale su izjave da je Partizan čuvao remi.

- Iskreno, u pojedinim momentima mi se činilo da nijedan tim nije grizao za pobedu, već da su oba tima bila zadovoljna ovim rezultatom – kazao je iskusni vezista.


- Želeo bih da im se zahvalim, igrali su pod injekcijama. Boaći se izgleda teže povredio, dok je Rodić dao sve od sebe i izašao ranije da se ne bi situacija dodatno pogoršala.    

Trener Partizana Savo Milošević nije štedeo kritike na račun igre svoje ekipe. 

- Nismo bili na maksimumu, a izborili smo dobar rezultat. Sreća je i da nismo primili gol. Ušli smo u meč bez dovoljno energije i koncentracije, a mogli smo da imamo i mnogo više problema nego što smo imali. Zadovoljan sam kako smo počeli drugo poluvreme, ali je taj deo igre najviše prekidan pa nismo ni mogli više da pokažemo – rekao je Milošević. 

Crno-beli u poslednja tri večita derbija nisu primila gol. 

- Ono što moram da naglasim je da smo tri od četiri derbija moj stručni štab i ja igrali na Zvezdinom stadionu. Prethodni smo dobili u finalu Kupa, ovaj nismo izgubili. Ne bavim se statistikama, ali kada se tako pogleda onda i nije loše.

Ostao je utisak  da su oni igrači  od kojih se najviše očekivalo – zakazali.

- Suma, Asano, Sadik i Natho nisu ugrožavali rivala, ali su zato nebrojeno puta pre toga bili udarne igle. Ne znam koji je razlog što nisu bili na očekivanom nivou, možda je nervoza učinila svoje, možda moja pogrešna taktika, a možda i jedno i drugo – kazao je Milošević.  

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar
VEČITI DERBI Crvena Zvezda - Partizan (0:0)

VEČITI DERBI Crvena Zvezda - Partizan (0:0)

01.03.2020. 17:38 20:05