clear sky
16°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈЕЛЕНА ГАВРИЛОВИЋ У СЕРИЈИ „ЦРВЕНИ МЕСЕЦ” Доносим дух царске Русије!

05.10.2019. 10:11 10:14
Пише:
Извор: Промо Пинк

Једна од тренутно најпопуларнијих српских глумица - Јелена Гавриловић, ушла је раскошни костим књегиње Олге Николајевне Наришкине и заиграла у великом пројекту ТВ Пинк, серији „Црвени месец” коју ћемо од 7. октобра, од 21 час пратити на каналу ружичасте телевизије.

Серија ће нас упознати с главним ликовима серије и њиховим породицама - српским официром Николом Станимировићем, у тумачењу младог и талентованог Милоша Ђуровића и ћерком аустроугарског посланика Софијом Бауман, коју бриљантно игра Ивана Дудић. Долазак руске књегиње нас очекује тек након 50. епизоде, али зато Јелену Гавриловић можемо да пратимо у америчкј серији „Предстража” која се емитује на каналу Сај-фај.

Јеленин лик доноси руску царску раскош, нове интриге и заплете, јер су Наришкини били једна од најстаријих и најбогатијих руских племићких породица, а мало је познато да су неки од њих имали породичне везе са Србима. Занимљив је податак да је у царској Русији од 60 великих племићких породица са грофовским титулама, било 12 српских породица, од којих су Наришкини били повезани са три. Једна од тих породица има важну улогу у причи аутора серије Романа Мајетића, а спона са њом управо је лик који тумачи Јелена Гавриловић.

- Књегиња Олга Николајевна Наришкина потиче из једне од најмоћнијих руских породица тог времена и нашла је уточиште у Србији, а да ли ће ту остати, видећете до краја серије – открива Јелена и додаје да њен лик најбоље рефлектује какав је био однос између Србије и Русије тог времена. Јелена истиче да је Роман Мајетић написао одличну причу која ће се веома допасти публици, те да цела екипа посвећено ради на овом пројекту, свесна величине који он носи:

- Серија је захтевна, говори о почетку 20. века у Србији, тако да је велика одговорност на свима нама. По први пут играм у серији која се бави том епохом, тако да истражујем све што може да ми буде корисно и занимљиво за лик, а односи се на положај жена у том периоду – каже глумица. „Црвени месец” ће нам дочарати живот престонице у предворју Првог светског рата, а и тада је Београд био метропола у којој су се могли чути разни светски језици. Веродостојно, Роман нам то и преноси, уводећи у дијалоге немачки, француски и руски језик.

- Идем на часове руског језика, пре свега зато што волим темељно да се припремим за сваку улогу, али сам и одлучна да научим руски језик, како бих што верније пренела публици лик који играм, па и епоху – тврди Јелена и открива још један детаљ који ће обрадовати публику - Драго ми је што ће гледаоци чути и песме које смо припремили уз серију, јер се ради о врло квалитетним руским песмама, за које се надам да ће се свима свидети. Лично волим руску музику и биће ми драго да чујем реакције - рекла је Јелена.

Познато је да Јелена има раскошан глас и одличан слух, те јој ни страни језици не представљају никакву баријеру у грађењу каријере. Доказала је то и једном значајном интернационалном улогом у другој сезони популарне америчке серије „Предстража” (The Оутпост), одакле преноси искуства и својим колегама. Америчка серија такође је снимана у „Пинк Филм Интернатионал студиос” у Шимановцима, где је смештен и величанствени екстеријер и ентеријер за серију „Црвени месец”.  Јелена нам открива какве су разлике између српске и америчке продукције, тј. - шта они имају, а ми не, и обрнуто?

- Странци имају више новца – јасна је глумица. - Већи им је буџет и ангажују више људи. Наравно, наша је будућност да они што више долазе овде. Сада је развој интернета и експанзија ТВ серија у односу на филмове, тако да је ово изванредна прилика за нашу земљу. Са друге стране, домаће продукције су присније, сви се углавном већ знају, иако је бројчано мања екипа постоји одређења доза сналажљивости која надомести неке ствари.

Сналажљивост наше екипе, али и труд и напор да нам на најбољи начин пренесу епоху и тај инригантни период српске, па и светске историје, гледаоци ТВ Пинк ће видети од 7. октобра у 21 час када почне приказивање серије „Црвени месец”.

Р. Т. М.

фото: Промо Пинк

 

Кокетна дама и поносни официр

Лепу ћерку аустроугарског посланика тумачи млада глумица Ивана Дудић, док ће лик храброг српског официра дочарати Милош Ђуровић. Прича добија снажно убрзање када на главног јунака, чије је свадбено весеље већ заказано, „баци око” кокетна дама из супротног табора.

- Поступци капетана Николе Станимировића плод су љубавног заноса. Када у његов живот уђе лепа и интриганта заводница, он бива увучен у вртлог страствене љубави и нема другог избора него да дозволи себи слатки залогај забрањеног воћа - каже Ђуровић. Овај глумац се прославио улогом Гаврила Принципа у филму „Бранио сам Младу Босну” и улогом у серији „Немањићи - рађање краљевине”. Ивана Дудић се већ доказала кроз улоге заводница и тврди да ће ова бити другачија од свих пређашњих. Јер Софија је бунтовна, правдољубива и емотивна, а како би успешно дочарала овај лик морала је, открива нам, да научи и да јаше.

- Имала сам припреме другачије од свих досадашњих. Све је лакше када ми је партнер друг са класе. Милоша добро познајем, заједно смо учили, прошли многе ситуације у процесу глумачког сазревања и сада смо у прилици да то покажемо - рекла је Ивана Дудић.

 

 

Аутор:
Пошаљите коментар