У Бриселу награђено пет српских традиционалних производа
БРИСЕЛ: Међународни институт за укус из Брисела доделио је награде за првокласан укус за пет производа из Србије.
Престижни сертификат супериорног укуса понеле српске суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар.
Потврда квалитета за традиционалне премијум српске прехрамбене прозиводе и ове године је стигла из Брисела.
Преко 200 светских кувара и сомелијера пробали су на манифестацији у Бриселу ”на слепо” најразноврсније производе из целог света.
За првокласан укус наградили су и пет производа српских компанија ”Агранела” из Ваљева, ”Рил Ред Репсбери” из Бечеја, ”Ековитал” из Бикић Дола, ”Хепи Хани” из Београда/Кучева и ”Стрелу” из Лесковца.
Учешће на овој манифестацији и награда Међународног института за укус прилика је да се промовише српска индустрија висококвалитетне хране и отворе нови путеви међународне сарадње.
Награђени српски произвођачи су се представили бриселској публици и на пријему који је огранизовала Амбасада Републике Србије у Белгији и Мисија Република Србије при ЕУ.