few clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Батез обишао обновљени терен у Новом Бечеју

19.06.2019. 15:44 15:47
Пише:
Извор: Покрајинска влада

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас обновљени спортски терен у  ОШ „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју.

Након обиласка спортског терена, заједно са председником Општине Сашом Максимовићем, Батез је истакао да  захваљујући овој  реконструкцији, коју су заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Нови Бечеј, у износу од пет милиона  динара, у чему је ресорни покрајински секретаријат учествовао са 2,5 милиона динара, ова школа сада има адекватну инфраструктуру за мали фудбал, рукомет, као и трибину уз заштитне мреже око терена. 

Овом приликом саниран је и део крова ходника који спаја школу и фискултурну салу, који је био у врло лошем стању.

Батез је истакао да је Основна школа „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју, само једна у низу школа у нашој покрајини,  за које су из покрајинског буџета на конкурсу издвојене паре за санацију и адаптацију спортских објеката и терена, као и опремање спортским реквизитима.

„Овакви пројекти су на линији онога што је Покрајински секретаријат за спорт и омладину  утврдио као своје приоритете, а то је улагање у спортску инфраструктуру у основним и средњим школама, што се реализује преко конкурса за  финансирање  санације, адаптације, опремања и изградње спортске инфраструктуре“, рекао је ресорни секретар и додао да је  Покрајински секретаријат за спорт у протекле три године, до 2019. године,  реализовао 190 пројеката, који се односе на опремање и изградњу школске спортске инфраструктуре и јавних терена на  територији АП Војводине.

У опредељивању средстава за пројекте води се рачуна, како је Батез нагласио, о равноправној територијалној заступљености локалних самоуправа. Он је навео да  и Управа за капитална улагања Војводине финансира пројекте у области спорта, те да је само у овој години, за седам пројекта, издвојила више од 460 милиона динара.

Батез се осврнуо се и на изузетну сарадњу са Општином Нови Бечеј и у области спорта и у области омладинске политике.

„Захвалан сам на великој подршци председнику општине Нови Бечеј Саши Максимовићу. Са овом локалном самоуправом смо прошле године већ реализовали један велики пројекат – санацију и опремање куглане у Новом Бечеју. Разговарали смо  и о новим пројектима, као што је комплетна реконструкција спортске хале“, рекао је Батез .

Он је  додао да су од 28. до 30. јуна Нови Бечеј и Бечеј домаћини Радничке спортске олимпијаде Војводине са око 2.500 учесника,  која се одржава сваке четврте године, а коју је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао преко Покрајинског савеза „Спорт за све“.

Председник Општине Нови Бечеј Саша  Максимовић  захвалио се Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину што имају разумевања према лошој инфраструктури у Новом Бечеју, као и за за обнову свега, што је у овој општини било запуштено скоро три деценије.

„Трудимо се да реконструишемо спортску инфраструктуру не само  у Новом Бечеју, већ и у другим насељеним местима. Реконструисани терен у дворишту ове  школе, поред тога што ће бити на располагању школској деци, биће на располагању и за одржавање спортских турнира. Следећи корак је полагање камена темељца за изградњу нове фискултурне сале у Бочару, једином месту у општини које  нема  фискултурну салу“,  рекао је Максимовић. Он је додао да, осим улагања у школе,  у овој општини се труде да пруже подршку свему ономе што значи бољу будућност за грађане и значајно је за здравље њихове деце.

Аутор:
Пошаљите коментар
ИНТЕРВЈУ Владимир Батез: Поносан на 190 реализованих пројеката

ИНТЕРВЈУ Владимир Батез: Поносан на 190 реализованих пројеката

16.06.2019. 12:48 12:51