Дан мађарске кухиње у Тителу: И доброг гулаша и ракије
ТИТЕЛ: По трећи пут одржана је у Тителу гастрономска манифестација „Дан мађарске кухиње”, уз надметање 20 екипа које су спремале гулаше и паприкаше.
Бирана је и најбоља ракија, а плато на кеју поред Тисе је био попуњен штандовима излагача ручних радова, домаће радиности, колача и разних других производа.Све је протекло у најбољем реду, каже Лајош Ердег, у име организатора. Наступили су фолклори из Белог Блата и Лока као и гости из Жомбоља у Румунији. Прво место у кувању гулаша освојила је екипа из Новог Итебеја, а у категорији паприкаша Сивери Михаљ из Мужље. Награду за најмлађе такмичаре освојили су ученици куварског смера Средње школе „Милева Марић“. За најбољу је проглашена ракија Магде Латинкић из Титела.
Додељене су награде и за најбоље колаче и пецива. Награду за најлепши ручни рад освојила је Гера Ержебет из Мужље, најмаштовитију презентацију је имао штанд Старих Бановаца, а најлепше је декорисан штанд Хилде Дамјанов из Мужље.
Стотине грађана је посетило манифестацију, а гост Титељана био је Јене Хајнал, председник Националног савета мађарске националне мањине. Организатори се посебно захваљују председнику општине Тител Драгану Божићу који је помогао да се пројекат реализује и посетио манифестацију.
Ж.М.