overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Гојков: Трудићемо се да подаримо нову радост навијачима

30.10.2018. 11:35 11:37
Пише:
Извор: Ј. Грлић/ Дамјан Гојков (13) радује се голу у утакмици са Синђелићем

Предаха нема за фудбалске суперлигаше, првенство је ушло у фазу када се утакмице играју у ритму среда-субота.

После победе над екипом из Врања (2:0), пред фудбалерима Војводине је сутра нови изазов, пошто дочекују екипу Радника из Сурдулице, што ће им у року од само недељу дана бити трећа утакмица коју играју на свом “Карађорђу”. У прве две (Синђелић и Динамо) остварили су победе и нема никакве сумње да мини-циклус желе да наставе освајањем нова три бода. Наруку црвено-белима иде и то што су временске прилике веома повољне, михољско лето омогућује им да на делу покажу све што знају, а то, опет, ствара шансу да направе нови корак ка много бољем пласману од тренутно осме позиције на табели. За клуб реномеа Војводине, јасно је то и лаицима, то је (пре)слабо рангирање, па ученици тренера Драгомира Окуке размишљају једино о томе како да савладају Радник.

- Повољна околност по нас је што нам Сурдуличани долазе у госте, а на “Карађорђу” ми смо екипа која се пита - рекао је Дамјан Гојков (20), крило Војводине, који је против Динама први пут заиграо у стартној постави и пружио веома добру партију. - Уз то, убеђен сам да имамо квалитетнији тим, иако никоме не претимо, већ идемо од утакмице до утакмице. Рекао је и тренер Окука да за нас у овој сезони нема лаких ривала, што се видело и у Куп сусрету са Синђелићем, када смо се мучили да постигнемо гол у првом полувремену. Већ против Динама играли смо пуно боље и желимо да у том стилу и наставимо.

Радник се налази у опасној зони, има само три победе у протеклих 13 кола, али је успео да савлада код куће Партизан и Чукарички. То мора да упозори Новосађане.

- Радник није  ни мало наивна екипа, уз то, поседује и завидно искуство. Познајем везног играча Пантелића и младог репрезентативца Златановића и знам да Радник игра веома тврдо, мушки и није га лако победити. Ипак, уколико одграмо као против Динама, бићемо на сигурном путу ка новим бодовима, иако смо свесни да је наредни ривал квалитетнија екипа од Врања- наца.

Уколико успеју да реализују жеље, био би то добар увод Новосађана пред два тешка гостовања, с Партизаном у Београду и Младости у Лучанима.

- У томе се, између осталог, огледа важност сусрета с Радником. Победом бисмо створили праву климу и допринели учвршћивању самопоуздања и хемије у екипи. Управо у недостатку тога проналазим разлог осцилацијама које имамо у форми, али сам убеђен да поседујемо играче и тим који могу доста тога доброг да ураде у наставку Суперлиге. До стицања сигурности се стиже победама и било би добро да искористимо овај тренутак и забележимо и трећи тријумф у само недељу дана. А онда ћемо почети да размишљамо о дуелима у Београду и Лучанима.


Традиција уз Вошу

До сада су Војводина и Радник одиграли само пет суперлигашких утакмица, а традиција је уз Новосађане. Забележили су две победе, три утакмице су завршене нерешеним резултатима, уз гол разлику 8:2. На “Карађорђу” су црвено-бели забележили по победу и нерешен исход, постигли су два, а нису примили ни један гол.


Двоструки стрелац у прошлом сусрету, Нигеријац Винсент Езе, могао би да изостане из дуела са Сурдуличанима због повреде рамена.

- Искрено, надам се да ће Езе моћи да игра. Наравно, одлуку о томе донеће доктор, али ја очекујем да га видим у тиму. Што се мене тиче, волео бих да поново заиграм од почетка, али уколико тренер одлучи другачије бићу спреман да уђем у игру у одређеном тренутку и унапредим нашу игру. Прижељкујем да гледаоци поново стану уз нас, као и против Динама, јер нам пуно значи њихова подршка. Ми ћемо се потрудити да им одговоримо и подаримо још један разлог за радост - нагласио је Дамјан Гојков.

А. Предојевић 

Аутор:
Пошаљите коментар