Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Gojkov: Trudićemo se da podarimo novu radost navijačima

30.10.2018. 11:35 11:37
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Damjan Gojkov (13) raduje se golu u utakmici sa Sinđelićem

Predaha nema za fudbalske superligaše, prvenstvo je ušlo u fazu kada se utakmice igraju u ritmu sreda-subota.

Posle pobede nad ekipom iz Vranja (2:0), pred fudbalerima Vojvodine je sutra novi izazov, pošto dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice, što će im u roku od samo nedelju dana biti treća utakmica koju igraju na svom “Karađorđu”. U prve dve (Sinđelić i Dinamo) ostvarili su pobede i nema nikakve sumnje da mini-ciklus žele da nastave osvajanjem nova tri boda. Naruku crveno-belima ide i to što su vremenske prilike veoma povoljne, miholjsko leto omogućuje im da na delu pokažu sve što znaju, a to, opet, stvara šansu da naprave novi korak ka mnogo boljem plasmanu od trenutno osme pozicije na tabeli. Za klub renomea Vojvodine, jasno je to i laicima, to je (pre)slabo rangiranje, pa učenici trenera Dragomira Okuke razmišljaju jedino o tome kako da savladaju Radnik.

- Povoljna okolnost po nas je što nam Surduličani dolaze u goste, a na “Karađorđu” mi smo ekipa koja se pita - rekao je Damjan Gojkov (20), krilo Vojvodine, koji je protiv Dinama prvi put zaigrao u startnoj postavi i pružio veoma dobru partiju. - Uz to, ubeđen sam da imamo kvalitetniji tim, iako nikome ne pretimo, već idemo od utakmice do utakmice. Rekao je i trener Okuka da za nas u ovoj sezoni nema lakih rivala, što se videlo i u Kup susretu sa Sinđelićem, kada smo se mučili da postignemo gol u prvom poluvremenu. Već protiv Dinama igrali smo puno bolje i želimo da u tom stilu i nastavimo.

Radnik se nalazi u opasnoj zoni, ima samo tri pobede u proteklih 13 kola, ali je uspeo da savlada kod kuće Partizan i Čukarički. To mora da upozori Novosađane.

- Radnik nije  ni malo naivna ekipa, uz to, poseduje i zavidno iskustvo. Poznajem veznog igrača Pantelića i mladog reprezentativca Zlatanovića i znam da Radnik igra veoma tvrdo, muški i nije ga lako pobediti. Ipak, ukoliko odgramo kao protiv Dinama, bićemo na sigurnom putu ka novim bodovima, iako smo svesni da je naredni rival kvalitetnija ekipa od Vranja- naca.

Ukoliko uspeju da realizuju želje, bio bi to dobar uvod Novosađana pred dva teška gostovanja, s Partizanom u Beogradu i Mladosti u Lučanima.

- U tome se, između ostalog, ogleda važnost susreta s Radnikom. Pobedom bismo stvorili pravu klimu i doprineli učvršćivanju samopouzdanja i hemije u ekipi. Upravo u nedostatku toga pronalazim razlog oscilacijama koje imamo u formi, ali sam ubeđen da posedujemo igrače i tim koji mogu dosta toga dobrog da urade u nastavku Superlige. Do sticanja sigurnosti se stiže pobedama i bilo bi dobro da iskoristimo ovaj trenutak i zabeležimo i treći trijumf u samo nedelju dana. A onda ćemo početi da razmišljamo o duelima u Beogradu i Lučanima.


Tradicija uz Vošu

Do sada su Vojvodina i Radnik odigrali samo pet superligaških utakmica, a tradicija je uz Novosađane. Zabeležili su dve pobede, tri utakmice su završene nerešenim rezultatima, uz gol razliku 8:2. Na “Karađorđu” su crveno-beli zabeležili po pobedu i nerešen ishod, postigli su dva, a nisu primili ni jedan gol.


Dvostruki strelac u prošlom susretu, Nigerijac Vinsent Eze, mogao bi da izostane iz duela sa Surduličanima zbog povrede ramena.

- Iskreno, nadam se da će Eze moći da igra. Naravno, odluku o tome doneće doktor, ali ja očekujem da ga vidim u timu. Što se mene tiče, voleo bih da ponovo zaigram od početka, ali ukoliko trener odluči drugačije biću spreman da uđem u igru u određenom trenutku i unapredim našu igru. Priželjkujem da gledaoci ponovo stanu uz nas, kao i protiv Dinama, jer nam puno znači njihova podrška. Mi ćemo se potruditi da im odgovorimo i podarimo još jedan razlog za radost - naglasio je Damjan Gojkov.

A. Predojević 

Autor:
Pošaljite komentar