few clouds
16°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Много искушења пред нама, надам се још бољим резултатима

27.10.2018. 13:12 23:05
Пише:
Фото: Tanjug (video)

БЕОГРАД: Много искушења је пред нама, неће бити лако, али сам уверен да ћемо следећу славу дочекати у још бољем расположењу, рекао је председник Србије Александар Вучић честитајући Српској напредној странци страначку славу Свету Петку. 

Уверен сам да ћемо следећу славу дочекати у још бољем расположењу, с бољом и изгледнијом будућношћу за наше грађане, мањом незапосленошћу и мањим јавним дугом. За све то мора много да се ради, али и да се боримо и да чувамо наш народ на КиМ и наше светиње, да очувамо мир и стабилност, рекао је председник Вучић на обележавању страначке славе у седишту СНС. 

Додао је да све то неће бити ни мало лако, али да не стрепе:

Немојте да се плашите тешких времена. Тамам када мислимо да смо решили проблеме, ми имамо неке друге проблеме у региону. Надам се да ћемо у миру, уз труд и напор у наредних годину дана остваримо још боље резултате, рекао је Вучић, захваљујући на гостопримству страначким колегама.

Председник Вучић рекао је да свима који данас обележавају славу жели добро здравље, мир, љубав и више радости. 

Он се захвалио и коалиционим партнерима и поручио да се не треба плашити тешких времена, јер Срби никада нису били у ситуацији која није сложена.

Хвала свима у СНС који су створили странку која је убедљиво највише критикована, али и која осваја убедљиво највише гласова народа, закључио је Вучић. 


Поштен човек зна да је добро што опозиција каже лоше

Председник Србије Александар Вучић рекао је да нема проблем са оптужбама опозиције, јер све што они кажу лоше поштен човек зна да је то добро.

Вучић је, упитан за коментар на изјаву Драгана Ђиласа да је “највећи лажов у историји Србије”, рекао да нема проблем с тим.

Све што кажу лоше ја рачунам да поштен човек зна да је то нешто добро, јер када најгори у Србији, они који су деценијама пљачкали и отимали народу о неком говоре лоше, онда народ зна да је то добро, навео је Вучић.

Када су у питању критике опозиције на рачун инвеститора који улажу у Србију, председник каже да таква политика никада неће бити изгласана.

То што би они да склоне кинеске и турске инвеститоре, то је лоша политика, али та политика никада неће бити изгласана у Србији, каже он.

Вучић додаје да када представници опозиције држе демонстрације то није притисак, а када он љубазно одговара на сва питања новинара то се назива притиском на медије.



Не разумем забрану другачијег погледа на прошлост

Председник Србије Александар Вучић рекао је, поводом забране обележавања 100. годишњице ослобођења и уједињења Србије и Црне Горе у Пљевљима, да се у Србији поштују другачији ставови, па и погледи на историју, те да не разуме одлуку да се људима забрани да мисле другачије и да имају другачији поглед на прошлост.  

Вучић је, уз напомену да не зна да ли је та информација о забрани у Пљевљима у потпуности тачна, указао и да наше реакције не треба да буду једноставне и једнозначне.

Ми гледамо да никога не увредимо и да се не мешамо у унутрашње ствари, али морам да признам да не разумем одлуку да ви забрањујете људима да мисле и да имају другачији поглед на прошлост, рекао је Вучић и додао да ипак не може да разуме спречавање људи да изнесу свој поглед на ствари, који је другачији од актуелне власти.  

Како каже, у Србији је готово немогуће да се догоди тако нешто. 

Код нас имате оних који догађаје из 41. и 45. гледају на другачији начин, и од Анексионе кризе, Балканских ратова, и нико није имао проблем да се окупи, рекао је Вучић.

Ми поштујемо другачије ставове, чињенице и историју. Ако неко мисли другачије, ми нећемо да га спречимо да тако нешто мисли, додао је Вучић. 

Како каже, упркос свему, он је сигуран да народ најбоље види и може да процењује.


Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов рекао је да ће СНС обележити славу у свим одборима у Србији и да ће тако показати снагу и јединство у свему што ради. 

Како каже, из године у годину СНС има добре резултате, а у Србији је остварен суфицит у буџету три године за редом, граде се фабрике, мостови, смањује незапосленост. . . 

Србија постаје боље место за живот у сваком смислу, навео је он и додао да је то захваљујуци добром темељу које је Александар Вучић као премијер поставио.

Морамо бити спремни да одговоримо на све изазове и искушења, јер морамо да одбранимо све што смо освојили, а освојили смо да грађани одлучују ко ће да води земљу и то не смемо никада да препустимо неком другом, истакао је Јованов. 

Он је закључио да су Србији потребне победе и златне медаље у што више области. 

Страначка слава обележена и у Градском одбору у Новом Саду

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду, обележена је слава ове странке, Света Петка. Прослави су присуствовали чланови, представници града и покрајине као и коалициони партнери.

Домаћин славе, градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић је рекао да су се за славу окупили уједињени и упорни са поруком да се та странка бори да сваке године буде све боља и снажнија.

„Странку доживљавам као једну велику породицу јер кроз такав вид организовања странке постиже се боља комуникација и са чланством и са грађанима што јесте предуслов и за боље резултате“, рекао је Милош Вучевић и додао да је  ово је прилика и да се види шта је урађено између две славе.

Кум славе Градског одбора СНС био је покрајински секретар за здравство, др Зоран Гојковић који је рекао да СНС баштини традицију својих предака и да покушава да одржи срж бића српског народа.     

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић: Србија наставља да расте на здравим темељима

Вучић: Србија наставља да расте на здравим темељима

24.10.2018. 10:32 11:40
Патријарси Јован X и Иринеј код Вучића 

Патријарси Јован X и Иринеј код Вучића 

19.10.2018. 10:55 10:59