broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Маја Адровац изнела допуну одбране

31.05.2018. 13:52 13:53
Пише:
Извор: Tanjug

БЕОГРАД: У наставку суђења пред Вишим судом Београду за покушај убиства Милана Бека у новембру 2014. године, данас је Маја Адровац изнела допуну своје одбране поводом оптужби за помагање извршиоцима тог кривичног дела.

Она је после скоро три године одлучила да суду предочи како је била ноћу извођена из притвора Окружног затвора где су је испитивали полицајци, а пожалила се и да су јој пре неколико дана на кућна врата долазила двојица мушкараца који су се представили као инспектори, али за које сумња да су прави.



Маја Адровац је после првог суђења била ослобођена од оптужби због недостатка доказа, а сада јој је у току поновљено суђење у поступку у ком је поред ње оптужен и Александар Здравковић као непосредни извршилац покушаја убиства Бека. 



У допуни одбране Адровац је рекла да су јој двојица мушкараца на вратима показали нека документа, али да није стигла да види да ли су у питању праве полицијске легитимације.



Према њеним наводима, ти људи су од ње тражили да им каже шта још зна о догађају за који је оптужена, а због којег је више пута испитивана и у полицији, код тужиоца и пред судом.



Адровац је у допуни одбране рекла да су наводни инспектори покушали да са њом причају пред њеним малолетним дететом, које је она одмах склонила и одбила разговор.



Изразила је сумњу да су у питању прави полицајци и замолила суд да је заштити.



Све време излагања је плакала и на крају је видно потрешена рекла да није више у стању да говори. 



За данас је било планирано и испитивање вештака за телекомуникације, али како је одбрана ангажовала стручног саветника из те области за испитивање вештака, браниоци оптужених су затражили одлагање суђења ради његовог присуства. 



Суђење је тако одложено за 3. јул, а заказано је и за 9. јул.



Здравковић, који се терети да је непосредни извршилац покушаја убиства, оптужен је за кривично дело тешко убиство у покушају.



Обоје су негирали кривицу.



Здравковић је у притвору од хапшења у јулу 2016. године, док се Адровац брани са слободе. 



Поступак против Здравковића и Адровац прошле године је спојен у јединствени поступак по налогу Апелационог суда у Београду који је prеthodno укинуо ослобађајућу пресуду Маји Адровац.



Здравковићу се, оптужницом се на терет ставља тешко убиство у покушају.



Он је ухапшен у јулу 2016. године након што је рањен у једној градској пуцњави и од тада је у притвору Окружног затвора.



Приликом хоспитализације проверен је његов ДНК на основу којег је повезан са покушајем убиства бизнисмена.



Терети се да је са више непознатих особа покушао да убије Бека, као и да је довео у питање живот његовог возача Драгана Драгаша, и то тако што пуцао у њих када је возач успорио кретање возила како би даљинским управљачем отворио капију куће на Сењаку у којој Беко живи са породицом.



Здравковић је и раније сумњичен за тешка кривична дела као припадник "земунског клана", али је оптужби ослобођен.



Беко је раније током сведочења рекао да би Здравковић могао да буде нападач који је пуцао на њега, али то није могао да тврди са сигурношћу.



Код Маје Адровац, која је била ухапшена у јулу 2015, нађени су меци и ДНК који су је повезали са нападом на бизнисмена, али то Вишем суду током првог поступка није био довољан доказ да је осуди за умешаност у покушај убиства, па јој је изрекао ослобађајућу пресуду у јуну 2016.



Ту одлуку је међутим Апелациони суд укинуо по жалби тужиоца и наложио да јој се поново суди у истом поступку са Здравковићем. 



Она је супруга Ивана Адровца који се помињао као један од учесника овог дела али није званично осумњичен. 

Аутор:
Пошаљите коментар