broken clouds
13°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СРПСКА ЛИГА, ВОЈВОДИНА Митровчани близу опстанка

20.05.2018. 09:16 09:18
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

Раднички из Сремске Митровице победом над Железничарем 2:0 (1:0), направио је корак ближе ка опстанку у такмичењу.

И у наставку виђен је борбен фудбал, било је и шанси, на обе стране, али су само, домаћини, погодили још једном. Скорупан је искористио повратну лопту и са пенала је само вратио у мрежу немоћног голмана Николовоског. 

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија: Калафат (Нови Сад).Стрелци: Ковачић у 41.и Скорупан у 69. минуту.

РАДНИЧКИ: Вујасиновић 7,  Бајуновић 7 (Качар 7), Јевић 7, Ивановић 7, Кременовић 7, Скорупан 7, Вукмир 7, Ћурко 7, Ковачић 8, Херцег 7 (Туцаков 7), Ристић 7

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Николовски 6, Аничић 7, Савков 7, Павловић 7, Шобот 6, Јаћимовић 7, Целин 6, Руњајић 6, Радојичић 6, Станојковић 6 (Агић), Јовић 7.  

Борбена утакмица. Домаћини, нису, на почетку сусрета, искористили неколико шанси.Али су ипак у финишу првог чполувремена повели преко Ковачића. Он је изненада шутирао с 20 метара. И лопта је завршила у самим рашљама.

Б. Рокнић

Братство - Динамо  3:0 (1:0)

У првих 45. минута фудбалери Братства играли су за публику. Предвођени капитеном Срђаном Вуковићем створили су неколико сјајних прилика, али су у предност дошли у 25. минуту из пенала. У шеснаестерцу Динама Величковић је с леђа оборио Сремчевића, па је арбитар Бањац показао на белу тачку, сигуран је био Вуковић.

У другом полувремену су Пригревчани настављали са допадљивом игром и у 56. минуту Швељо је проиграо Носковића, а са леђа га руши голман Томић и то је други пенал за Пригравчане коју је Вуковић претворио  у погодак.

Коначан резултат је поставио Макар који је са пет метара проследио лопту у мурежу.

ПРИГРЕВИЦА:  Стадион Братства, гледалаца 400, судија: М. Бањац (Инђија), стрелци: Вуковић у 25. и 56. (оба из пенала), Макар у 77. минуту. Жути картони: Поповић (Братство), Марковић, Стојановски, Јановић (Динамо).

БРАТСТВО: Ићитовић, Леђанац 7 (Мартиновић), Вејиновић 8, Носковић 7 (Стаменковић), Поповић 7, Вуковић 8 (Владетић), Макар 7, Бурсаћ 8, Сремчевић 7, Швељо 7, Станковић 8.

ДИНАМО: Томић 6, Јерковић 6, Дашић 6, Величковић 6, Рашић 7, Јовановић 6 (Стојановски 6), Ивановић 6 (Вуковић 6), Јерковић 6, Арбутина 6, Маријановић 6, Терзић 6 (Јановић).

Ј. Бањац

Бачка - Дунав 0:0

Дерби зачеља за опстанак у Српској лиги између Бачке и Дунава из Старих Бановаца завршен је нерешеним резултатом, који не одговара  ни једнима ни другима. Прву шансу Бачка је имала у 10.минуту после  центаршута Антуновића. Потом је слободан ударац  извео Крмар са 25 метара,  а лопта је окрзнула горњи део стативе.

Мало касније гости су запретили преко Катинића, али је био непрецизан. Поново се шанса указала за госте у 34. минуту када је центаршут упутио Шалија, лопта је дошла до Калинића, а он је лопту послао преко пречке.

У наставку обе екипе су кренуле агресивне. Антунић је имао је шансу, а потом и гости преко Александра Катинића када је са пет метара шутирао,  а Киш је блокирао његов ударац. У 56. Миливоје Крмар је шутирао са 12 метара, али је гостујући голман Тимотић био опет сигуран.

Најбољу шансу Бачка је имала у 83. минуту, када је Манојловић шутирао, сви су лопту видели у мрежи, али је Тимотић опет био на месту. Бачка је у финишу пропустила пет зицера, просто лопта није хтела у гол, а јунак утакмице је био Тимотић. 

СУБОТИЦА:  Стадион крај Сомборске капије, гледалаца 300, судија: Панчић (Каравуково). Жути каротни: Манојловић (Бачка), Павловић, Суботић, Миросављевић, Карна (Дунав). Црвени картони: Депотовић (Дунав).

БАЧКА: Студен 7, Глишовић 6 (Вишњић 6), Киш 7, Белобрк 6 (Нађ 6), Симић 7, Антунић 7 (Орчић 7), Медић 6, Тумбас 6, манојловић 6, Крмар 7. Бурсаћ 7.

ДУНАВ: Тимотић 8, Суботић 7, Карна 7, Мачковић 6, Адриго 7, Миросављевић 7, Јакшић 6 (Будар 6), Деспотовић 7, Катинић 7, Шалија 7, Павловић 7 (Глувачевић 6).

С. Стојиљковић

Омладинац - Раднички (НП) 0:0

У првом полувремену, домаћини, су били у прилици да из три изгедне прилике постигну и гол, али у самој завршници стрелци су били непрецизни. Гости нису имали баш неке праве шансе. У наставку гости су чували, више своју мрежу, а домаћини, опет, из изгледних шанси, нису опет, били прецизни.

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 150, судија Арсић (Нови Сад).Жути картони: Ми. Живковић, Мар. Живковић (Омладинац), Маркишић, Златовић, Димитрић (Раднички).

ОМЛАДИНАЦ: Петровић 7, Иветић 7, Максимовић 7, Рогановић 7, Ми. Живковић 7, Радовић 7, Мар. Живановић 7, Стаменковић 7 (Видовић 7), Лежајић 7, Спасић 7, Радојчић 7. 

РАДНИЧКИ: Ђурић 7, Несторовић 7, Кркобабић 7,  Златовић 7, Цвијетиновић 6 (Лазић), Т. Тодоровић 7 (Стојановић), Димитрић 7, Маркшић 7, Сарачевић 7, Спајић 7, Лалић 7, Петковић 7 (Станковић).

И. Митровић-Б. Рокнић

Цемент - Борац 2:1 (0:1)

Фудбалери Цемента није збунио ни брзо вођство гостију, већ су наставили да стварају шансе. Ипак, прво полувреме је завршено вођством гостију. У наставку друга слика, Цементаши су кренули агресивно,  међутим истакао се голман гостију Тривуновић.

Квалитет је дошао до пуног изражаја у самом финишу утакмице када везиста Цемента и најбољи играч утакмице Илић у 81. минуту поравнао резутлтат, да би тачку на утакмицу ставио млади Павловић ефектним поготком два минута пре краја. Што више голова није било у мрежи крива је чврста одбрана гостујуће екипе, као и голман Тривуновић.

БЕОЧИН: Стадион Цемента, гледалаца 250, судија: Риљак (Инђија), стрелци: Илић у 81. Павловић у 88. за Цемент, а Петровић у 14. минуту за Борац. Жути картони: Стојаковић, Пековић, Којчић, Зоговић (Цемент), Бабин, Савановић, Шушњар (Борац). Црвени картон: Смајлагић (Борац).

ЦЕМЕНТ: Ђурикин 7, Павловић 7 (Вучковић 7), Стојаковић 7, Зоговић 8, Којчић 8, Илић 8 (Стојисављевић), Соковић 7, Тепић 7, Вемић 7 (Павловић 8), Поповић 7, Велимир 7.

БОРАЦ: Тривуновић 8, Шушњар 7, Петровић 7, Савановић 7, Смајлагић 7, Миловац 7 (Радаковић 6), Чигоја 6 (Јефтић 6), Барошевић 6, Бабин 6, Шушњар 6, Ђуровић 6 (Мијушковић 6).

Б. Старчевић

БечејЦрвена звезда 2:1 (1:0 )

Рутинска победа Бечејаца.  Стиче се утисак да су момци тренера Јовице Лакића играли онолико добро, колико им је требало за нову победу. Новосађани су се добро држали на средини терена, а кад су се нашли у прилици за постизање голова, испречио се расположени Марко Живков, који је одлично интервенисао у 32. минуту после шута Луке Костића и још боље у 47. минуту када је са шест метара шутирао Александар Црнојачки.

Расположени Немања Васин је прво у 26. минуту шутирао са ивице казненог простора и уздрмао стативу, потом је у 31. минуту главом спустио лопту Чедомиру Тамчићу, а његов шут са десетак метара одбранио је Лука Трабић. Међутим, у 39. минуту се, ипак, затресла његова мрежа. После центаршута из угла Косте Алексића, лопта је стигла до Томчића, који је упослио Васина, а овај спровео лопту у мрежу.  У наставку иста слика из првог полувремена, али су се обе мреже затресле по једанпут.

Прво је, после асистенције Косте Дражића, Младен Ковачевић у 50. минуту имао колосалну прилику, али је снажан шут у стилу рукометног голмана Трабић „лепезом“ зауставио. Добра асистенција Александра Миркова и још боља реализација Косте Дражића за 2:0 у 63. минуту. И кад је изгледало да ће се тим резултатом утакмица завршити, Војислав Балабановић је био највиши код друге стативе и главом спровео лопту у мрежу.

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца: 150. Судија: Јањуш (Панчево). Стрелци: Васин у 39. и Дражић у 63. минуту за Бечеј, а Балабановић у 89. минуту за Црвену звезду.            

БЕЧЕЈ: Живков 8, Воргучин 7, Краговић 7, Томчић 8 (Ћук), Станојев 7, Цветковић 7, Васин 8, Мирков 8, Ковачевић 7, Алексић 7, Дражић 8 (Д. Јелић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трабић 7, Хајризи 6 (Балабановић 7), Костић 7, Славујица 6, Рађен 7, Бајић 7, Црнојачки 6, Игњић 6 (Дујковић 6), Милић 6, Зечевић 7, Илић 7 ( Берић).  

В. Јанков

Оно што је карактеристика ове утакмице јесете да су оба поготка постигнута у другом полувремену. У 60. минуту гостујући нападач Бошко Паповић који је својевремено носио дрес Оџака је успео да савлада домаћег голмана Брача, да би три минута касније Рајковача из непосредне близине постигао изједначујући погодак.

До краја утакмице оба тима су се смењивала у приликама за постизање погодака. Више шансе имали су фудбалери Оџака, али на крају утакмице било је нерешено. Тако да су и у табору Оџака и гостију из Бачког Јарка били задовољни са епилогом ове утакмице.

Судијска тројка на челу са младим арбитром Јекнићем са Палића је одлично обавила свој део посла.

Оџаци - Младост (БЈ) 1:1 (0:0)

КУЛА: Стадион „Милан Срдановић”, гледалаца 200, судија: Јекнић (Палић), стрелци: Рајковача у 63. за Оџаке, а Паповић у 60. минуту за Младост. Жути картони: Јухик (Оџаци), Коцић, Ивановић (Младост).

ОЏАЦИ: Брач 7, Миличковић 7, Бабић 7, Јеремић 6, Шакић 7, Крајиновић 6 (Рајковача 7), Тутњевић 8, Јухик 7, Веселиновић 7, Ивеља 7, Матијашевић 8.

МЛАДОСТ: Лолић 7, Ковачевић 7, Кочић 6, Дакић 7, Ивановић 7, Кочиш 6, Гојковић 6 (Михајловић), Паповић 7, Нинковић 7, Стајић 7, Вучић 6.

С. Јовин

 

Братство - Динамо      3:0

Бечеј - Црвена звезда 2:1

Оџаци - Младост (БЈ)  1:1

Цемент - Борац          2:1

Омладинац - Раднички (НП) 0:0

Раднички (ЗР) - Раднички (Ш)      8:1

Бачка - Дунав    0:0

Раднички (СМ) - Железничар       2:0

 

ТАБЕЛА

1. Бечеј                     28     23     2      3      74:20                71 

2. Братство              28     17     5      6      52:20                56 

3. Раднич. (НП)       28     16     2      10     43:30                50 

4. Динамо                28     16     2      10     44:26                50 

5 . Цемент               28     14     2      12     40:36                44 

6. Борац (С)            28     12     6      10     41:34                42 

7. Омладинац         28     12     5      11     38:35                41 

8. Раднич. (ЗР)       28     13     1      14     52:50                40 

9. Железни.            28     11     5      12     31:27                38

10. Оџаци               28     11     6      11     42:38                36

11. Младост (БЈ)    28     10     6      12     36:48                36

12. Ц. звезда         28     10     4      14     36:47                34

13. Раднич. (СМ)   28     9      4      15     37:43                31

14. Бачка               28     8      6      14     31:44                30

15. Дунав               28     8      6      14     38:57                30

16. Раднич. (Ш)     28     3      0      25     15:95                9

У следећем колу  (26. маја у 17) састају се: Раднички (СМ) - Братство, Железничар - Бачка,  Дунав - Раднички (ЗР), Раднички (Ш) - Омладинац, Раднички (НП) - Цемент, Борац - Оџаци, Младост (БЈ) - Бечеј, Црвена звезда - Динамо.

 

Аутор:
Пошаљите коментар