Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRPSKA LIGA, VOJVODINA Mitrovčani blizu opstanka

20.05.2018. 09:16 09:18
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Radnički iz Sremske Mitrovice pobedom nad Železničarem 2:0 (1:0), napravio je korak bliže ka opstanku u takmičenju.

I u nastavku viđen je borben fudbal, bilo je i šansi, na obe strane, ali su samo, domaćini, pogodili još jednom. Skorupan je iskoristio povratnu loptu i sa penala je samo vratio u mrežu nemoćnog golmana Nikolovoskog. 

SREMSKA MITROVICA: Stadion Radničkog, gledalaca 200, sudija: Kalafat (Novi Sad).Strelci: Kovačić u 41.i Skorupan u 69. minutu.

RADNIČKI: Vujasinović 7,  Bajunović 7 (Kačar 7), Jević 7, Ivanović 7, Kremenović 7, Skorupan 7, Vukmir 7, Ćurko 7, Kovačić 8, Herceg 7 (Tucakov 7), Ristić 7

ŽELEZNIČAR: Nikolovski 6, Aničić 7, Savkov 7, Pavlović 7, Šobot 6, Jaćimović 7, Celin 6, Runjajić 6, Radojičić 6, Stanojković 6 (Agić), Jović 7.  

Borbena utakmica. Domaćini, nisu, na početku susreta, iskoristili nekoliko šansi.Ali su ipak u finišu prvog čpoluvremena poveli preko Kovačića. On je iznenada šutirao s 20 metara. I lopta je završila u samim rašljama.

B. Roknić

Bratstvo - Dinamo  3:0 (1:0)

U prvih 45. minuta fudbaleri Bratstva igrali su za publiku. Predvođeni kapitenom Srđanom Vukovićem stvorili su nekoliko sjajnih prilika, ali su u prednost došli u 25. minutu iz penala. U šesnaestercu Dinama Veličković je s leđa oborio Sremčevića, pa je arbitar Banjac pokazao na belu tačku, siguran je bio Vuković.

U drugom poluvremenu su Prigrevčani nastavljali sa dopadljivom igrom i u 56. minutu Šveljo je proigrao Noskovića, a sa leđa ga ruši golman Tomić i to je drugi penal za Prigravčane koju je Vuković pretvorio  u pogodak.

Konačan rezultat je postavio Makar koji je sa pet metara prosledio loptu u murežu.

PRIGREVICA:  Stadion Bratstva, gledalaca 400, sudija: M. Banjac (Inđija), strelci: Vuković u 25. i 56. (oba iz penala), Makar u 77. minutu. Žuti kartoni: Popović (Bratstvo), Marković, Stojanovski, Janović (Dinamo).

BRATSTVO: Ićitović, Leđanac 7 (Martinović), Vejinović 8, Nosković 7 (Stamenković), Popović 7, Vuković 8 (Vladetić), Makar 7, Bursać 8, Sremčević 7, Šveljo 7, Stanković 8.

DINAMO: Tomić 6, Jerković 6, Dašić 6, Veličković 6, Rašić 7, Jovanović 6 (Stojanovski 6), Ivanović 6 (Vuković 6), Jerković 6, Arbutina 6, Marijanović 6, Terzić 6 (Janović).

J. Banjac

Bačka - Dunav 0:0

Derbi začelja za opstanak u Srpskoj ligi između Bačke i Dunava iz Starih Banovaca završen je nerešenim rezultatom, koji ne odgovara  ni jednima ni drugima. Prvu šansu Bačka je imala u 10.minutu posle  centaršuta Antunovića. Potom je slobodan udarac  izveo Krmar sa 25 metara,  a lopta je okrznula gornji deo stative.

Malo kasnije gosti su zapretili preko Katinića, ali je bio neprecizan. Ponovo se šansa ukazala za goste u 34. minutu kada je centaršut uputio Šalija, lopta je došla do Kalinića, a on je loptu poslao preko prečke.

U nastavku obe ekipe su krenule agresivne. Antunić je imao je šansu, a potom i gosti preko Aleksandra Katinića kada je sa pet metara šutirao,  a Kiš je blokirao njegov udarac. U 56. Milivoje Krmar je šutirao sa 12 metara, ali je gostujući golman Timotić bio opet siguran.

Najbolju šansu Bačka je imala u 83. minutu, kada je Manojlović šutirao, svi su loptu videli u mreži, ali je Timotić opet bio na mestu. Bačka je u finišu propustila pet zicera, prosto lopta nije htela u gol, a junak utakmice je bio Timotić. 

SUBOTICA:  Stadion kraj Somborske kapije, gledalaca 300, sudija: Pančić (Karavukovo). Žuti karotni: Manojlović (Bačka), Pavlović, Subotić, Mirosavljević, Karna (Dunav). Crveni kartoni: Depotović (Dunav).

BAČKA: Studen 7, Glišović 6 (Višnjić 6), Kiš 7, Belobrk 6 (Nađ 6), Simić 7, Antunić 7 (Orčić 7), Medić 6, Tumbas 6, manojlović 6, Krmar 7. Bursać 7.

DUNAV: Timotić 8, Subotić 7, Karna 7, Mačković 6, Adrigo 7, Mirosavljević 7, Jakšić 6 (Budar 6), Despotović 7, Katinić 7, Šalija 7, Pavlović 7 (Gluvačević 6).

S. Stojiljković

Omladinac - Radnički (NP) 0:0

U prvom poluvremenu, domaćini, su bili u prilici da iz tri izgedne prilike postignu i gol, ali u samoj završnici strelci su bili neprecizni. Gosti nisu imali baš neke prave šanse. U nastavku gosti su čuvali, više svoju mrežu, a domaćini, opet, iz izglednih šansi, nisu opet, bili precizni.

NOVI BANOVCI: Stadion Omladinca, gledalaca 150, sudija Arsić (Novi Sad).Žuti kartoni: Mi. Živković, Mar. Živković (Omladinac), Markišić, Zlatović, Dimitrić (Radnički).

OMLADINAC: Petrović 7, Ivetić 7, Maksimović 7, Roganović 7, Mi. Živković 7, Radović 7, Mar. Živanović 7, Stamenković 7 (Vidović 7), Ležajić 7, Spasić 7, Radojčić 7. 

RADNIČKI: Đurić 7, Nestorović 7, Krkobabić 7,  Zlatović 7, Cvijetinović 6 (Lazić), T. Todorović 7 (Stojanović), Dimitrić 7, Markšić 7, Saračević 7, Spajić 7, Lalić 7, Petković 7 (Stanković).

I. Mitrović-B. Roknić

Cement - Borac 2:1 (0:1)

Fudbaleri Cementa nije zbunio ni brzo vođstvo gostiju, već su nastavili da stvaraju šanse. Ipak, prvo poluvreme je završeno vođstvom gostiju. U nastavku druga slika, Cementaši su krenuli agresivno,  međutim istakao se golman gostiju Trivunović.

Kvalitet je došao do punog izražaja u samom finišu utakmice kada vezista Cementa i najbolji igrač utakmice Ilić u 81. minutu poravnao rezutltat, da bi tačku na utakmicu stavio mladi Pavlović efektnim pogotkom dva minuta pre kraja. Što više golova nije bilo u mreži kriva je čvrsta odbrana gostujuće ekipe, kao i golman Trivunović.

BEOČIN: Stadion Cementa, gledalaca 250, sudija: Riljak (Inđija), strelci: Ilić u 81. Pavlović u 88. za Cement, a Petrović u 14. minutu za Borac. Žuti kartoni: Stojaković, Peković, Kojčić, Zogović (Cement), Babin, Savanović, Šušnjar (Borac). Crveni karton: Smajlagić (Borac).

CEMENT: Đurikin 7, Pavlović 7 (Vučković 7), Stojaković 7, Zogović 8, Kojčić 8, Ilić 8 (Stojisavljević), Soković 7, Tepić 7, Vemić 7 (Pavlović 8), Popović 7, Velimir 7.

BORAC: Trivunović 8, Šušnjar 7, Petrović 7, Savanović 7, Smajlagić 7, Milovac 7 (Radaković 6), Čigoja 6 (Jeftić 6), Barošević 6, Babin 6, Šušnjar 6, Đurović 6 (Mijušković 6).

B. Starčević

BečejCrvena zvezda 2:1 (1:0 )

Rutinska pobeda Bečejaca.  Stiče se utisak da su momci trenera Jovice Lakića igrali onoliko dobro, koliko im je trebalo za novu pobedu. Novosađani su se dobro držali na sredini terena, a kad su se našli u prilici za postizanje golova, isprečio se raspoloženi Marko Živkov, koji je odlično intervenisao u 32. minutu posle šuta Luke Kostića i još bolje u 47. minutu kada je sa šest metara šutirao Aleksandar Crnojački.

Raspoloženi Nemanja Vasin je prvo u 26. minutu šutirao sa ivice kaznenog prostora i uzdrmao stativu, potom je u 31. minutu glavom spustio loptu Čedomiru Tamčiću, a njegov šut sa desetak metara odbranio je Luka Trabić. Međutim, u 39. minutu se, ipak, zatresla njegova mreža. Posle centaršuta iz ugla Koste Aleksića, lopta je stigla do Tomčića, koji je uposlio Vasina, a ovaj sproveo loptu u mrežu.  U nastavku ista slika iz prvog poluvremena, ali su se obe mreže zatresle po jedanput.

Prvo je, posle asistencije Koste Dražića, Mladen Kovačević u 50. minutu imao kolosalnu priliku, ali je snažan šut u stilu rukometnog golmana Trabić „lepezom“ zaustavio. Dobra asistencija Aleksandra Mirkova i još bolja realizacija Koste Dražića za 2:0 u 63. minutu. I kad je izgledalo da će se tim rezultatom utakmica završiti, Vojislav Balabanović je bio najviši kod druge stative i glavom sproveo loptu u mrežu.

BEČEJ: Gradski stadion kraj Tise, gledalaca: 150. Sudija: Janjuš (Pančevo). Strelci: Vasin u 39. i Dražić u 63. minutu za Bečej, a Balabanović u 89. minutu za Crvenu zvezdu.            

BEČEJ: Živkov 8, Vorgučin 7, Kragović 7, Tomčić 8 (Ćuk), Stanojev 7, Cvetković 7, Vasin 8, Mirkov 8, Kovačević 7, Aleksić 7, Dražić 8 (D. Jelić).

CRVENA ZVEZDA: Trabić 7, Hajrizi 6 (Balabanović 7), Kostić 7, Slavujica 6, Rađen 7, Bajić 7, Crnojački 6, Ignjić 6 (Dujković 6), Milić 6, Zečević 7, Ilić 7 ( Berić).  

V. Jankov

Ono što je karakteristika ove utakmice jesete da su oba pogotka postignuta u drugom poluvremenu. U 60. minutu gostujući napadač Boško Papović koji je svojevremeno nosio dres Odžaka je uspeo da savlada domaćeg golmana Brača, da bi tri minuta kasnije Rajkovača iz neposredne blizine postigao izjednačujući pogodak.

Do kraja utakmice oba tima su se smenjivala u prilikama za postizanje pogodaka. Više šanse imali su fudbaleri Odžaka, ali na kraju utakmice bilo je nerešeno. Tako da su i u taboru Odžaka i gostiju iz Bačkog Jarka bili zadovoljni sa epilogom ove utakmice.

Sudijska trojka na čelu sa mladim arbitrom Jeknićem sa Palića je odlično obavila svoj deo posla.

Odžaci - Mladost (BJ) 1:1 (0:0)

KULA: Stadion „Milan Srdanović”, gledalaca 200, sudija: Jeknić (Palić), strelci: Rajkovača u 63. za Odžake, a Papović u 60. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Juhik (Odžaci), Kocić, Ivanović (Mladost).

ODŽACI: Brač 7, Miličković 7, Babić 7, Jeremić 6, Šakić 7, Krajinović 6 (Rajkovača 7), Tutnjević 8, Juhik 7, Veselinović 7, Ivelja 7, Matijašević 8.

MLADOST: Lolić 7, Kovačević 7, Kočić 6, Dakić 7, Ivanović 7, Kočiš 6, Gojković 6 (Mihajlović), Papović 7, Ninković 7, Stajić 7, Vučić 6.

S. Jovin

 

Bratstvo - Dinamo      3:0

Bečej - Crvena zvezda 2:1

Odžaci - Mladost (BJ)  1:1

Cement - Borac          2:1

Omladinac - Radnički (NP) 0:0

Radnički (ZR) - Radnički (Š)      8:1

Bačka - Dunav    0:0

Radnički (SM) - Železničar       2:0

 

TABELA

1. Bečej                     28     23     2      3      74:20                71 

2. Bratstvo              28     17     5      6      52:20                56 

3. Radnič. (NP)       28     16     2      10     43:30                50 

4. Dinamo                28     16     2      10     44:26                50 

5 . Cement               28     14     2      12     40:36                44 

6. Borac (S)            28     12     6      10     41:34                42 

7. Omladinac         28     12     5      11     38:35                41 

8. Radnič. (ZR)       28     13     1      14     52:50                40 

9. Železni.            28     11     5      12     31:27                38

10. Odžaci               28     11     6      11     42:38                36

11. Mladost (BJ)    28     10     6      12     36:48                36

12. C. zvezda         28     10     4      14     36:47                34

13. Radnič. (SM)   28     9      4      15     37:43                31

14. Bačka               28     8      6      14     31:44                30

15. Dunav               28     8      6      14     38:57                30

16. Radnič. (Š)     28     3      0      25     15:95                9

U sledećem kolu  (26. maja u 17) sastaju se: Radnički (SM) - Bratstvo, Železničar - Bačka,  Dunav - Radnički (ZR), Radnički (Š) - Omladinac, Radnički (NP) - Cement, Borac - Odžaci, Mladost (BJ) - Bečej, Crvena zvezda - Dinamo.

 

Autor:
Pošaljite komentar