clear sky
16°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вулин: Влада уложила 620 милиона у ТРЗ Чачак

28.04.2018. 14:07 14:10
Пише:
Извор: Tanjug

ЧАЧАК: Министар одбране Александар Вулин обишао је данас инфраструктурне радове у Техничко-ремонтном заводу у Чачку и том приликом рекао да је Влада Србије у санацију ТРЗ уложила до сада око 620 милиона динара и да се с правом то сматра једним од најважнијих пројеката у Војсци.

Вулин је обишао ТРЗ у пратњи заменика команданта Копнене војске генерал-мајора Желимира Глишовића и начелника Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадног генерала Жељка Нинковића.



"Способност наше Војске да сама ремонтује сложене борбене системе, па и да их унапређује, нас значајно раздваја од других армија и даје нам самопоуздање да можемо да набављамо нове системе. Људи који раде у ТРЗ Чачак су људи који су посвећени свом послу и без којих борбена готовост наше Војске не би била на тако високом нивоу", рекао је Вулин.



Влада Републике Србије зато и улаже заиста велика средства да би омогућила запосленима да овде раде у најбољим условима, али и да бисмо омогућили ново запошљавање, посебно високо образовног кадра, рекао је он, наводи се у саопштењу Министарства одбране. 



Овде ће бити простора и за раднике у производњи, али и за значајан број инжењера чије образовање може да се мери са инжењерима на било ком светском нивоу, истакао је министар Вулин.



Он је подсетио да је први пут од НАТО агресије у овом Заводу радници зиму провели у огрејаним просторијама и хала је први пут од 1999 године била топла.



"Наставићемо да развијамо наш Завод, наставићемо и да у складу са потребама Војске уводимо и одређене организацијске промене које омогућавају већу ефикасност, бољу упосленост, могућност да се и у самим јединицама ремонтује одређена техника, а да овде долази само оно што је заиста потребно", каже он.


Желим да се надам да ће правда стићи

„Ма колико хапшење Атифа Дудаковића било закаснело оно је прилика да се каже истина о зверствима 5. корпуса и да се већ једном почне говорити о томе колике су Срби жртве били и у рату у Босни и Херцеговини, поручио је министар одбране Александар Вулин.



"Надам се да ће правда најзад стићи и надам се да ће ово бити пример или бар могућност да и Срби почну да верују у правду", изјавио је Вулин приликом обиласка ТРЗ Чачак на питање новинара како коментарише јучерашње хапшење Дудаковића.



Он подсећа на лоше искуство са ослобађањем Насера Орића. 



"И када мислимо о томе не можемо да будемо превелики оптимисти али можемо да се надамо. Баш као што не можемо да заборавимо да је прошло ево већ две године од кад је извршен покушај убиства Александра Вучића у Сребреници па још увек немамо ни једно једино име", каже Вулин.



Како каже, реалност нам не даје пуно разлога да будемо оптимисти али и ово закаснело хапшење је прилика да се однос према српским жртвама промени, да већ једном чујемо истину и да одговорни буду кажњени.



"Ја желим да се надам и желим да верујем да ће правда најзад стићи", рекао је минстар Вулин.



Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су јуче у Бихаћу бившег генерала и команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића због сумње да је починио ратне злочине над цивилима и заробљеницима српске националности.



Поред Дудаковића ухапшено још 12 лица.


На тај начин повећаћемо капацитет нашег Завода који би тако могао и да се отвори према тржишту и да му се остави могућност да својим радом унапређује и материјални положај својих запослених, као што својим свакодневним радом повећава борбену готовост наше Војске, поручио је Вулин.



Директор Техничко-ремонтног завода у Чачку пуковник Срђан Петковић истакао је да су инвестиционим улагањем Владе Републике Србије у објекте Завода створени повољни микро-климатски услови за рад запослених у Заводу.



"То је имало, пре свега, утицај на повећање продуктивности и функционалних способности самог Завода. Побољшањем микроклиматских услова, поготово у зимском периоду, вентилацијом и климатизацијом објеката, повећаћемо и натурално број ремонтованих средстава, пре свега, сложених борбених система", рекао је Петковић.



Реконструкцијом овог објекта, инвестиционим улагањем, такође Владе Србије из 2017. године, створићемо услове за интеграцију нових телекомуникационих система и за серијску производњу покретних телекомуникационих система чији је произвођач Завод, додао је он.

Аутор:
Пошаљите коментар