broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"Узми рачун и победи" - стан добио Урош Протић из Ариља

10.03.2018. 18:29 20:17
Пише:
Извор: Promo

БЕОГРАД: У другом извлачењу овогодишње наградне игре "Узми рачун и победи 2018", стан у насељу Браће Јерковић у Београду данас је добио Урош Протић из Ариља.

Друго извлачење је завршено, а осим добитника стана извучени су и добитници 12 аутомобила "фијат 500 Л" и 20 робних ваучера који се могу користити у продајним објектима "Техноманија" и "Гомекс".



У другом извлачењу учествовали су фискални рачуни и слипови који су пристигли до петка, 9. марта, као и коверте послате за прво извлачење.



Наградна игра "Узми рачун и победи 2018." део је едукативне кампање и једна од мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Урош Протић, добитник стана: Осећам се феноменално

Стан у насељу Браће Јерковић у Београду данас је добио Урош Протић из Ариља.



Урош, који у Ариљу живи са мајком Славицом, рекао је за РТС да је изненађен, али да се осећа феноменално.



"Осећам се феноменално, и даље сам изненађен, и даље чекам да се први утисци слегну, колико надам се сутра, а онда ћу знати шта се десило, јер ово је стварно фантастично", рекао је Урош.



Каже да је коверте за наградну игру слао заједно са мајком, с тим што је, истиче, мајка предала све коверте - четири на његово име и две на име маме Славице.



"И ето, даље знате и сами", изјавио је Урош, који је на питање новинарке да ли ће и мајка живети са њим у новом стану, рекао да је о томе рано говорити, а да је тренутно најбитније прославити.

Добитници другог извлачења:  

У другом извлачењу овогодишње наградне игре "Узми рачун и победи 2018", извучени су добитници 33 награде, међу којима су стан у насељу Браће Јерковић у Београду, 12 аутомобила "фијат 500 Л" и 20 робних ваучера.



Главну награду, стан у београдском насељу Браће Јерковић, добио је Урош Протић из Ариља, а његов коверат са 10 фискалних рачуна, извукао је бивши голман фудбалске репрезентације и Партизана, Ивица Краљ.



Дванаест аутомобила "фијат 500 Л" добили су Стана Профировић, Милица Пауновић, Маргит Мататић, Весна Цветковски, Небојша Мирковић, Невенка Лазић, Јован Пејичић, Роксанда Арманкаревић, Ружица Велемиров, Дарко Цветановић, Беба Ђорђевић и Жива Богарошки.



Добитници 10 ваучера "Техноманије" у вредности од по 60.000 динара добили су Зоран Милић, Радмила Ђурђевић, Гојко Спасојевић, Љиљана Веселинов, Звонимир Волер, Жељко В. Ковачевић, Стефан Ђокић, Стеван Рашић, Милан Јаковљевић и Маријана Стевановић.



Десет ваучера "Гомекса" у износу од по 60.000 динара добили су Борка Ђекић, Драгица Маћешић, Властимир Живић, Марко Стевић, Татјана Живковић, Сузана Васић, Анђел Михајловић, Радојка Пробуловић, Ранко Кипић и Мирослав Кандић.



Гост вечерашњег извлачења наградне игре "Узми рачун и победи 2018" био је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, који је истакао значај инспекција које контролишу привредне субјекте, наводећи да их на државном нивоу има 41.



"Након доношења Закона о инспекцијском надзору 2015. године инспекције су у великој мери реформисане. Оно што је важно, 2011. године имали смо неповрење привреде према инспекцијама у нивоу од 50 одсто, то се сада радикално променило и само је 11 одсто оних који осећају нелагоду када сарађују са инспекцијама", указао је Ружић.



Према његовим речима, значај инспекције је и у сузбијању сиве економије, која би требало да донесе више новца у буџету, али и да "стане на пут" онима који избегавају плаћање пореза.



Говорећи о проблемима инспекција, истиче да највећи проблем представља старосно доба које у просеку износи 54 године, али и то да у Србији иде један инспектор иде на 1.200 становника, док у Европи један инспектор иде на 780.



"Добро вест је да је ове године отпочео пилот пројекат платформе е-инспектор која ће идуће године обухватити све инспекције које постоје у Србији и на тај начин ћемо у великој мери допринети да инспекције ефикасније и транспарентније раде, а на добробит привреде и свих грађана и грађанки", закључио је Ружић.



У директном телевизијском преносу награде су, осим бившег голмана Ивице Краља, извлачили певацица и глумица Снежана Савић, глумци Александар Срећковић Кубура, Александар Радојичић и Лена Богдановић, као и џез певачица Лена Ковачевић.



Имена добитника биће званично објављена у дневном листу "Политика" у року од три дана од дана извлачења, као и на интернет страницама Владе Србије, наградне игре "Узми рачун и победи" и Радио-телевизије Србије.



У другом извлацењу учествовали су фискални рачуни и слипови који су пристигли до петка, 9. марта, као и коверте послате за прво извлачење, а грађани су послали 3.740.917 коверти.



Следеће извлачење награда, како је најављено, биће одржано следеће суботе, 17. марта.



Наградна игра "Узми рачун и победи" организује се у оквиру акције Владе Србије "Година борбе против сиве економије".

Аутор:
Пошаљите коментар