Зрењанин се представио на Међународном сајму туризма
ЗРЕЊАНИН: На јубиларном 40. Међународном сајму туризма у Београду и ове године промовисана је понуда града Зрењанина, на штанду зрењанинске Туристичке организације, на којем су излагачи били Хотел „Војводина”, Бања „Русанда”, „Млекопродукт”, пчелар Миладин Милосављевић и други.
Гост зрењанинског штанда био је и аташе француске амбасаде Жан Пјер Гастон.
Зрењанин је, по речима водитељке сајамске презентације Александре Кандић, највећи град Баната и његов политички, привредни, културни и спортски центар. То је град са традицијом дугом седам векова, у којем, уз 22 насеља, живи двадесетак националности, што га чини мултикултуралном средином са међунационалном толеранцијом.
„Долазећи у Зрењанин долазите у град културе, уметности, спорта, град мостова, град младих и снажног привредног замаха, препознатљив по хоровима светског реномеа, спортским именима попут Дејана Бодироге, Снежане Перић, браће Грбић, Ивана Ленђера, Иване Шпановић, Маје Огњеновић…“, нагласила је Кандић, подсећајући да се град препознаје и по манифестацијама као што су „Дани пива”, „Банатске вредне руке”, Фестивал фолклора „Лала”…
Окупљенима се обратио и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је у пратњи сарадника посетио сајамски штанд града на Бегеју.
„Наш град, поред великих инфрастуктурних радова, пуно улаже у туристичку промоцију и привлачење туриста, из земље и страних земаља. Много тога урадили смо да улепшамо наш град, имамо низ занимљивих манифестација, а имамо амбициозан план и за ову годину. Оно што је већ бренд јесу „Дани пива”, манифестација коју посети пола милиона гостију, а ове године унећемо и неке новине, биће атрактивних извођача и сви који дођу у наш град неће се покајати“, рекао је Јањић.
Турци и Грци радо долазе
На штанду града Зрењанина, на београдском Сајму туризма, и ове године своју понуду представио је реномирани зрењанински Хотел „Војводина”.
„Све врсте услуга које нудимо овде смо успешно презентовали, а посебан акценат је на понуди за организовање семинара, за шта наш хотел има изванредне услове и веома приступачне цене. Све популарнији је и спортски туризам, који је све значајнији део нашег пословања, а ту су и традиционално разни облици пословних окупљања, затим ђачке екскурзије, колективне посете“, каже Александра Коларов, која је и ове године била у тиму сајамских промотера Хотела „Војводина”.
Она истиче да поред домаћих гостију велико интересовање за зрењанинску хотелску понуду показују и Турци и Грци, и да са агенцијама из тих земаља већ постоји одлична сарадња.
На промотивном скупу присутнима се обратила и Мирослава Најдановски, прослављена српска репрезентативка у пливању.
„Позивам све да посете наш Зрењанин, то је дивна средина. Где год да сам живела волела сам да се вратим у свој град, надам се да ћете и ви доћи у Зрењанин, на „Дане пива” који су на неки начин обележје нашег града“, поручила је Најдановски.
Веома успешан наступ Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда” из Меленаца, на Сајму туризма у Београду, пропраћен је великим интересовањем сајамских посетилаца за услуге овог бањског лечилишта.
„И ове године имамо квалитетан наступ на београдском Сајму туризма, а представљамо се са новим пакетима и садржајима. Ново што нудимо су појединачне велнес услуге, дневни пакети прилагођени различитим интересентима и велнес викенд пакети. Имамо сада и специјалну понуду за 8.март, где ћемо имати посебну понуду за припаднице лепшег пола“, каже директорица Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда” др Зорица Ћулибрк.
Она подсећа на разноврсне велнес и спа услуге Бање „Русанда”, од оних у којима се примењују паковања лековитог минералног пелоида, по којем је ово лечилиште одавно познато, до разних видова физикалних процедура, третмана савременим радиофреквенцијским Грин-ИРФ апаратом и Грин-прес апаратом.
„У понуди имамо и различите врсте масаже, боравак у боди-терм кабини, у затвореном базену, релаксацију на тепидаријуму или топлом кревету, масаже у бисерној или ђакузи кади, друге облике релаксације и детоксикације, вежбе дисања, и то све уз индивидуално прилагођену исхрану“, истиче Ћулибрк.
Ж. Балабан