overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фаталне жене из теленовела

07.02.2018. 09:51 09:56
Пише:
Извор: Barbara Mori, EPA/IAN LANGSDON

Јунакиње турских, мексичких и других теленовела биле су толико популарне и гледане, да се и сада репризе тих серија гледају као премијере.

Неке од њих и дан-данас снимају несмањеним интензитетом, док су неке заувек завршиле или промениле ток своје каријере.

Ерика Буенфил

Мексичка глумица и певачица Ерика Буенфил (54) од 1988. игра у теленовелама, али велику славу јој је донела улога Марисол у истоименој сапуници коју називају класиком. Буенфилова је изјавила да је улога у сапуници „Марисол” преокренула живот јер осамдесетих није имала среће у љубави и пала је у депресију па је постала зависна од алкохола.

- То ми је једна од најдражих серија које сам снимила, а глумим од 12. године. Сећам се да смо се на сету увек добро забављали, смејали, иако је пред камером било пуно више суза и врисака - истакла је Мексиканка.

Након великог успеха деведесетих година, одлучила је да се посвети позоришту и потрази за „правим” мушкарцем. Остала је трудна с бившим председником Мексика Ернестом Зедиљом (66) и он је након те вести оставио. Прошло је неколико година док није јавно открила да је он отац њеног сина Николаса (13).

- Николас је најбоље што ми се догодило у животу. При крају трудноће сам отишла у свој родни град Монтереј. Хтела сам да се роди у месту где је моја породица - испричала је глумица.

Мексиканка је 2014. примила признање струке за најбољу главну глумицу у свету теленовела након што се „вратила” у серију „Праве љубави”. Рекла је да је то чекала годинама као што је Леонардо Дикаприо чекао Оскара јер је реч о престижној награди у Латинској Америци.

- Добила сам пуно награда у каријери, али ово је прва за најбољу главну глумицу - објаснила је Буенфилова. Током снимања теленовеле кружиле су гласине да је у вези с глумцем Едуардом Јањезом, али она је то одлучно демантовала.

- Упознали смо се пре тридесет година на снимању серије „Клетва” и отад смо блиски пријатељи и колеге. Никад нисмо били у вези - рекла је. Уз глумачки посао, Буенфилова је снимила три музичка албума, а у слободно време воли да борави у природи, вежба и храни се здраво. Али, највећа јој је радост њен син Николас.

- Он има једну лепу навику која ме весели сваке вечери. Наиме, пре спавања увек ми тражи загрљај - открила је Мексиканка.

Летисија Калдерон

Летисија Калдерон (49) доживела је врхунац глумачке каријере као 29-годишњакиња одигравши Есмералду у истоименој сапуници. Калдеронова и даље редовно снима сапунице, а 2014. је признала да се у периоду када је играла Есмералду борила са зависношћу од дроге. Из тог пакла се извукла тек када јој је најбоља пријатељица умрла на рукама од превелике дозе.

- Била сам млада, на врхунцу каријере, пуна новца и све ми је било доступно. Непромишљеност ме могла коштати живота - рекла је у интервјуу за једну мексичку емисију. Глумица је имала два брака, а из другог с адвоактом Хуаном Кољадом (57) има близанце Лусијана и Карлоса (13). Када се породила 2005. отишла је на дужу паузу како би се посветила синовима, нарочито млађем Лусијану који се родио с Дауновим синдромом.

- Ово је најбољи дан за мене, дан праве љубави, волим свог Лусијана - написала је у објави глумица на Светски дан особа с Дауновим синдромом.

- Питала сам се зашто је мене мој син „одабрао” и како ја њему могу да служим - истакла је. Додаје да пуно људи и даље има предрасуде, али њен Лусијано сруши сваку када се сретну с њим.

- Волим кад људи виде како је фантастичан и поласкана сам што је мој син - закључила је Калдеронова коју су пре неколико година повезивали с глумцем Хозеом Ајалом (29). Иако су њихови пријатељи тврдили да су у љубавној вези, Мексиканка је то демантовала.

Мерјем Узерли

Мерјем Узерли (34) гледаоци су упознали у турској сапуници „Сулејман Величанствени” у којој је тумачила султанију Хурем, фаталну црвенокосу за којом је „полудео” султан те је утицала чак и на његове политичке одлуке. Иако је Мерјем та улога прославила, одлучила је да се на врхунцу славе повуче из серије и јавности. Наиме, притисак јавности се одразио на глумичино здравље.

- Схватила сам да нешто није у реду кад сам нагло почела да се гојим, иако сам редовно вежбала и пазила шта једем. Избезумила сам се од страха кад су уследили напади панике, страшне ноћне море и несаница - испричала је Туркиња. Због лика султаније Хурем преселила из родног Берлина у Турску, али све јој је ођедном кренуло низбрдо након што је „досегла” славу.

Тадашњи вереник, брокер Кан Атеш (51) наговарао је да абортира када је сазнала да је трудна и разишли су се па је Мерјем доживела нервни слом. Покушала је да се убије скочивши с балкона и завршила на психијатрији у Берлину где се преселила након што је напустила серију. Глумичин бивши вереник је целу ситуацију коментарисао речима да никад није имао озбиљне намере с њом.

- Волим лепе жене, али одувек сам се бојао брака. Остварио сам се као отац, већ имам двоје деце, а треће никад нисам планирао - истакао је Атеш.

Мерјем живи у Берлину где се у потпуности посветила својој ћерки Лари (3) с којом је, како каже, јако повезана. 

Бергузар Корел

Једна од најплаћенијих турских глумица Бергузар Корел (35) постала је позната широм света захваљујући улози Шехерезаде у серији „Хиљаду и једна ноћ” која је добила име према истоименом славном делу из средњег века.

На сету серије Корел је упознала Халита Ергенча (47) који је играо њеног шефа те су се заљубили, иако је он био у браку с глумицом Гизем Сојсалди. Халитова супруга је одлучила да абортира кад јој је рекао за везу с колегиницом док је Бергузарова оставила свог дечка. Пар се венчао 2009, а годину дана касније су добили сина Алија (7). Али, њихов однос је био далеко од идеалног. Халит је у једном интервјуу признао да иду код брачног терапеута и да је његова супруга љубоморна јер снима љубавне сцене с другим глумицама. Такође, Халит је био зависан од коцкања, а то је Бергузар тешко подносила. Писало се да ће се због њене љубоморе и његовог порока развести, али они су те гласине демантовали и касније заједно заиграли у серији „Рањена љубав”.

Барбара Мори

Уругвајско-мексичка глумица Барбара Мори (39) свакодневно је љутила обожаваоце сапунице „Руби” у којој је тумачила сиромашну и лепу девојку чији је једини циљ да постане богата и за то не бира средства. Барбара је играла у бројним теленовелама и бавила се манекенством, а прошле године је рекла да више никада неће учествовати у таквим пројектима иако је један од њих прославио. 

Одлучила је да се посвети искључиво филмској каријери па је променила свој имиџ поставши плавуша. Пре неколико година је победила рак дојке и учествовала у документарцу који је о тој болести снимила индијска редатељка Намрата Синг Гујрал. Циљ је био да се прикупи новац и да се помогне оболелима.

- Мој сан је да видим свет слободан од рака и овај филм је један од начина на који сам се ухватила укоштац с тим - истакла је глумица. Мори има сина Серхија (20) с бившим дечком, мексичким глумцем Серхијем Мајером (51), а од 2016. је у браку с играчем бејзбола Кенетом Рејем Сигманом (28). Каже да је најважнија ствар код васпитања детета имати с њим однос пун поверења.

- Не сме да се осећа као да му судите због неких грешака и морате увек бити искрени с њим. Сматрам се сретницом јер имамо диван, отворен однос једно према другом - рекла је Барбара Мори која је 2016. постала бака када је њен син Серхио добио ћерку.

Аутор:
Пошаљите коментар