overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Дачић: На београдске изборе или сами или са СНС

10.01.2018. 18:03 19:19
Пише:
Извор: Tanjug

БЕОГРАД: Председник СПС Ивица Дачић изјавио је данас да та странка остаје при одлуци донетој на седници главног одбора да на београдским изборима наступи или на једној листи заједно са СНС-ом, или самостално са Јединственом Србијом у ком случају би њихов кандидат за градоначелника био Александар Антић.

"То су опције о којима тренутно разговарамо и размишљамо", рекао је Дацицћ и истакао да у обе варијнате очекује добар резултат и довољан број мандата са СНС који ће омогућити већину у градској скупштини, те додао да је СПС спремна за београдске изборе и где год још буду избори у Србији.



Говорећи о евентуланим ванредним паралментарним изборима, Дачић је поновио да он нема ништа протв њиховог одржавања, али и подсетио на став председника Србије и СНС Александра Вучића.



"Како сте чули од председника Републике - пошто неће бити парламентарних избора, да не говоримо о тој теми", рекао је Дачић уочи Изборне конференције Форума жена СПС Београда. 



Упитан да ли очекује да Председништво СНС, на данашњој седници, промени одлуку о ванредним парламентарним изборима и "евентуално прегласа председника", Дачић је одговорио: "Молим вас да постављате озбиљна питања...али ја немам ништа против".



"Обично је било обрнуто, обично је Вучић био за ванредне изборе, а ја за редовне, ја сам сад за ванредне између осталог и због тога што смо стално суочени са најавом одређених опозиционих странака да ће сада да падне власт, да ће доћи до неког великог пораза, да су они нове снаге, иако сви знамо да није реч о новим снагама, већ зељом за повратак на власт", рекао је председник СПС.



Како је рекао, ако се већ жели озбиљна политичка борба, онда он нема ништа против да имамо ванредне парламентарне и подржао би одлуку да се они одрже.



"Али, председник Републике и највеће странке предлаже такву одлуку и не верујем да ће је органи странке променити", рекао је Дачић и додао да социјалисти још из времена Тита имају паролу "Ништа нас не сме изненадити", те поновио да су социјалисти спремни за изборе у сваком моменту.



На питање шта је било са "причама" о коалицији СПС и СРС на београдским изборима, Дачић је рекао да он није причао те приче, већ да се то писало у новинама.



Једно су, каже, били избори у Мионици, на којима су наступали са радикалима, док избори у Београду нису "обични локални избори", и истиче да, пошто је Главни одбор донео своју одлуку, о другим опцијама није ни разговарано.



"Таква могућност, о којој се више писало у медијима, него што је реална, дочекана је на нож од свих опозиционих политичких субјеката који сада покушавају да пребаце историјску лупу са времена њихове власти на неко prеthodno време, да се не говори о пропасти Јеремића,Ђиласа, Јанковића, Шутановца, Тадића... него се сад враћамо на неку, како они кажу, црвено-црну коалицију... ", рекао је Дачић.

Дачић примио честитке Трампа и Тилерсона



Шеф српске дипломатије Ивица Дачић добио је данас личне празничне честитке америчког председника Доналда Трампа и америчког државног секретара Рекса Тилерсона.Честитке поводом новогодишњих и божићних празника уручио му је амерички амабасадор у Београду Кајл Скот.



Дачић је раније данас примио Скота у Министарству спољних послова.

Дачић: Да жене и мушкарци имају исту плату за исти посао

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је вечерас да се одувек залагао за изједначавање мушкараца и жена, односно за законско решење којим би се женама и мушкарцима са истом школском спремом за исти посао гарантовале исте плате.

"Када на Исланду може да буде донет закон о забрани неједнаких плата мушкараца и жена, очкујем да после мог вишегодишњег залагања Форум жена СПС може то да предложи и код нас", рекао је Дачић новинарима пре седнице Форума жена СПС Београда.

Како је рекао, поједина истраживања показују да таква дискриминација постоји, додајуци да је то највећа дискриминација.

"Ако се већ залажемо да нема дискриминације, зашто се и о овоме не прича... Залагали смо се против дискриминације кад су друге групе биле у питању и ако смо могли да разговарамо и о ЛГБТ популацији и о неким другим, не знам зашто се не бавимо овом темом, да жене и мушкарци имају једнаку плату", рекао је Дачић.

Он је додао да је питање зашто се жене и мушкарци плаћени различито за исти посао питање за целу Европу, у којој, каже, постоји велика разлика у платама, од десет до 25 одсто у неким земљама.

"Ово је 21. век, не могу да прихватим да сматрамо да се закон о борби против дискриминације односи на нешто друго, а не и на ово витално питање", рекао је Дачић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Дачић са Скотом, важна улога Србије у региону

Дачић са Скотом, важна улога Србије у региону

10.01.2018. 15:18 15:20