overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Мандић, Томићевић и Зорић најбољи спортисти у 2017.

22.12.2017. 20:57 23:04
Пише:
Извор: Танјуг/Сава Радовановић

БЕОГРАД: Шампиони света у кајаку тандем Миленко Зорић - Марко Томићевић и најбоља теквондоискиња планете Милица Мандић проглашени су за најбоље спортисте Србије 2017. године у традиционалном избору Олимпијског комитета Србије на свечаности у Дому народне Скупштине.

Мандић је други пут добила признање ОКС после 2012. године, након што је ове године освојила златну медаљу на Светском првенству и сребро на шампионату Европе, а исте резултате направили су Томићевић и Зорић.

Награда за тренера године отишла је у руке теквондо стручњака Драгана Јовића чији су спортисти освојили 12 медаља, а одбојкашица Тијана Бошковић најбољи је млади спортиста.

За најуспешнији мушки тим је ватерполо репрезентација Србије после одбране трофеја Светске лиге, а женски одбојкашка селекција - првакиње Европе.

Са три посебна признања ОКС је наградио светске шампионе Вању Станковић (теквондо), Виктора Немеша (рвање) и Немању Мајдова (џудо), као и њихове тренере.

Награду "Олимпијско срце" добио је легендарни кошаркаш и репрезентативац Владимир Цветковић, дугогодишњи функционер ФК Црвена звезда у време када је био првак Европе.

Мандић: 2017. најдража; Кајакаши: Још злато у Београду...

Најбољи спортисти Србије у 2017. години кајакашки тандем Марко Томићевић и Миленко Зорић и теквондоискиња Милица Мандић поручили су да су пресрећни због признања Олимпијског комитета Србије и да ће учинти све да им наредна година буде још успешнија.

Мандић, шампионка света на такмичењу у Јужној Кореји, истакла је да јој овогодишња награда дража него 2012. када је такође била најбоља спортискиња након златне олимијске медаље у Лондону.

"Најдражи резултат ми је ове године. Вратило ми се за повреде, кризу... За мене година није завршена, 30. децембра учествујем на грен слему на којем ће бити 12 најбољих и то је нова прилка да се докажем и окитим медаљом", рекла је Мандић новинарима после награде у Народној скупштини.

Посебно је истакла то што је вечерас могла да види бројне успехе српских спортиста и да јој то даје додатни мотив.

"Лепо и емотивно ми је да видим вечерас све успехе српских спортиста, поносна сам... То ми је највећа мотивација за 2018".

Златни светски кајакашки двојац Миленко Зорић и Марко Томићевић признали су да су очекивали награду ОКС.

"Драго нам је због признања, очекивали смо га. Велика част нам је што смо Србији донели злато, наредни циљ је најсјајнија медаља у Београду на шампионату Европе, за такав подухват се напорно спремамо", сложили су се кајакаши.

Томићевић је додао да му је светско злато драже од олимпијског сребра из Рија и такве тврдње образложио чињеницом да је на постољу слушао химну "Боже правде".

Маљковић: Поносан сам, 2017. најбоља постолимпијска година

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић 2017. годину оценио је као једну од најуспешнијих и поручио да Србија може да буде поносна на успехе својих спортиста.

"Година за нама, за наше спортисте била је веома успешна и вероватно најбоља постолимпијска година коју памтимо. Да осам олимпијских медаља из Рија нису случајност показује нам преко 20 медаља на Светским и Европским првенствима у 2017. Свим спортистима и њиховим стручним тимовима, који су остварили вансеријске резултате, честитам на успесима који су нас учинили поносним", рекао је Маљковић на традиционалном избору ОКС на свечаности у Дому народне Скупштине.

Он је додао да је читав систем, као и стручни тим поред спортиста заслужан за успехе.

"Као човек који је велики део живота посветио спорту свестан сам да се врхунски резултати граде на тешком раду појединаца, али се не може остварити без подршке читавог система. Сада је добар тренутак да нагласим значај улоге свих људи у спорту у том систему, од клубова, Спортских савеза, до нас који се боримо да им свима обезбедимо услове да остваре своје снове".

Нагласио је и да му је част што је на челу ОКС-а, али и велика одговорност како би се константно стварали шампиони.

"Поносно наглашавам да је 50 младих спортиста, освајача медаља на Светским и Европским првенствима, у развојном програму ОКС-а. Наши спортисти су најбољи амбасадори Србије", закључио је Маљковић.

Аутор:
Пошаљите коментар