broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Звезда бије битку против Келна за европско пролеће

06.12.2017. 15:27 15:29
Пише:
Извор: EFE/SASCHA STEINBACH

БЕОГРАД: Звезду сутра увече (21,05) на популарној Маракани која ће бити декорисана са 50.000 гледалаца очекује меч одлуке у Групи „Х“ Лиге Европе против Келна.

Једноставно снови о јесени у Европи претворени су у јаву, амбиције су порасле па је нова „мета“ дочекати и пролеће на међународној позорници након чак 25 година. У спорту тај последњи корак може да буде баш специфично тежак, а свесни су тога у табору црвено- белих уочи мегдана са огромним такмичарским и финансијским улогом.

„Ово је утакмица коју ће сигурно да одлуче храброст, брзина, интелигенција и дисциплина у игри. Ми смо спремни за овај меч. Притисак постоји, рекао сам играчима да треба да уживају и да су они довели Звезду овде. Мислим да имамо снаге, нека дају све од себе, нека уживају и видећемо на крају какав ће резултат бити. Шта год да се деси, они су за мене јунаци, довели су Звезду где јесу“, покушао је на прес конференцији тренер Владан Милојевић да донекле спусти психолошку тензију у табору своје екипе.

Следи и додатно појашањење...

„Могао бих да почнем конференцију као после Краснодара. Играмо утакмицу после које можемо да сумирамо неке ствари, па је можда важност нешто већа, али не желимо да се оптерећујемо тиме. За нас је свака утакмица изазов и препрека коју треба прећи“, поручио је Милојевић.

Респект према Келну свакако посоји, без обзира на њихов слаб учинак у лиги, односно смену тренера која је уследила пред сусрет у Београду.

„Не треба да се водимо позицијом Келна у Бундеслиги, то је добра екипа и то не осликава њихов квалитет. Свесни смо тога. Променили су тренера и сигурно да ће њихови играчи имати мотив да му се докажу, али не мислим да ће бити неких скривалица. Сигурно ће доћи до одређених рокада у тиму јер имају доста повреда, али не верујем да ће мењати систем јер то је велики клуб у којем не зависи све од пар играча. Управо је та дисциплина оно што се мени свиђа код њих“, објаснио је Милојевић.


Јојић умерени оптимиста

Након ремија са Шалкеом (2:2) тренер Келна Петер Штегер отишао је са клупе, а тим ће предводити Штефан Рутенбек који је водио бригу о младом тиму „јарчева“.

„Није моје да коментаришем смену тренера али чињеница је да имамо пуно проблема, да тешко у првенству освајамо бодове“, каже  бивши играч Партизана и повремни првотимац Келна,Милош Јојић.

Нови шеф је најавио да се радује утакмици на Маракани због фудбалског амбијента, и да само размишља о начинима који могу екипуда доведу до победе.

„Наравно, оба такмичења су нам битна, међутим далеко већу важност дајемо мечевима првенства, где смо убедљиво последњи. Жао ми је што барем бод нисмо освојили на нашем терену, јер бисмо са много већим амбицијама путовали на реванш. Ипак, све је могуће, од пласмана у нокаут фазу Лиге Европе дели нас само једна утакмица“, сматра Јојић.


Можда је олакашавајућа околност што Звезду и реми води даље под условом да Бате Борсиов не изненади Арсенал у Лондону.

„У животу и спорту никада не калкулишем“, био је јасан Милојевић.

Кадровска ситуација се поправила и за састав једино неће конкурисати дуже време повређени Радоњић. Сви остали су устроју, што значи да су се опоравили Борјан и Крстичић, односно да је Канга „охладио“ главу и да ће опет бити главни креатор игре.

Утакмицу на стадиону „Рајко Митић“ судиће шкотски арбитар Маден.

З.Рангелов

Крстичић ипак у саставу

Дилеме више нема, ровити Ненад Крстичић биће у тиму, пошто је повреда стопала(расекотина) донекле санирана.

„Све је јасно, конци мало затежу, али добро је, стиснућу зубе. Спреман сам за Немце“, поручио је Крстичић.

Поуке из тријумфа у Келну су јако важне пред битан мегдан.

„Врло су искусан тим, било је проблема у другом полувремену. Очекујем тежак дуел, без обзира на њихову резултатску кризу. Нас је тријумф у Келну довео у позицију да пред нашим навијачима оверимо пласман у нокаут фазу. А, тако нешто пре почетка такмичења би оберучке потписали“, сматра Крстичић.

Аутор:
Пошаљите коментар