Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zvezda bije bitku protiv Kelna za evropsko proleće

06.12.2017. 15:27 15:29
Piše:
Izvor: EFE/SASCHA STEINBACH

BEOGRAD: Zvezdu sutra uveče (21,05) na popularnoj Marakani koja će biti dekorisana sa 50.000 gledalaca očekuje meč odluke u Grupi „H“ Lige Evrope protiv Kelna.

Jednostavno snovi o jeseni u Evropi pretvoreni su u javu, ambicije su porasle pa je nova „meta“ dočekati i proleće na međunarodnoj pozornici nakon čak 25 godina. U sportu taj poslednji korak može da bude baš specifično težak, a svesni su toga u taboru crveno- belih uoči megdana sa ogromnim takmičarskim i finansijskim ulogom.

„Ovo je utakmica koju će sigurno da odluče hrabrost, brzina, inteligencija i disciplina u igri. Mi smo spremni za ovaj meč. Pritisak postoji, rekao sam igračima da treba da uživaju i da su oni doveli Zvezdu ovde. Mislim da imamo snage, neka daju sve od sebe, neka uživaju i videćemo na kraju kakav će rezultat biti. Šta god da se desi, oni su za mene junaci, doveli su Zvezdu gde jesu“, pokušao je na pres konferenciji trener Vladan Milojević da donekle spusti psihološku tenziju u taboru svoje ekipe.

Sledi i dodatno pojašanjenje...

„Mogao bih da počnem konferenciju kao posle Krasnodara. Igramo utakmicu posle koje možemo da sumiramo neke stvari, pa je možda važnost nešto veća, ali ne želimo da se opterećujemo time. Za nas je svaka utakmica izazov i prepreka koju treba preći“, poručio je Milojević.

Respekt prema Kelnu svakako posoji, bez obzira na njihov slab učinak u ligi, odnosno smenu trenera koja je usledila pred susret u Beogradu.

„Ne treba da se vodimo pozicijom Kelna u Bundesligi, to je dobra ekipa i to ne oslikava njihov kvalitet. Svesni smo toga. Promenili su trenera i sigurno da će njihovi igrači imati motiv da mu se dokažu, ali ne mislim da će biti nekih skrivalica. Sigurno će doći do određenih rokada u timu jer imaju dosta povreda, ali ne verujem da će menjati sistem jer to je veliki klub u kojem ne zavisi sve od par igrača. Upravo je ta disciplina ono što se meni sviđa kod njih“, objasnio je Milojević.


Jojić umereni optimista

Nakon remija sa Šalkeom (2:2) trener Kelna Peter Šteger otišao je sa klupe, a tim će predvoditi Štefan Rutenbek koji je vodio brigu o mladom timu „jarčeva“.

„Nije moje da komentarišem smenu trenera ali činjenica je da imamo puno problema, da teško u prvenstvu osvajamo bodove“, kaže  bivši igrač Partizana i povremni prvotimac Kelna,Miloš Jojić.

Novi šef je najavio da se raduje utakmici na Marakani zbog fudbalskog ambijenta, i da samo razmišlja o načinima koji mogu ekipuda dovedu do pobede.

„Naravno, oba takmičenja su nam bitna, međutim daleko veću važnost dajemo mečevima prvenstva, gde smo ubedljivo poslednji. Žao mi je što barem bod nismo osvojili na našem terenu, jer bismo sa mnogo većim ambicijama putovali na revanš. Ipak, sve je moguće, od plasmana u nokaut fazu Lige Evrope deli nas samo jedna utakmica“, smatra Jojić.


Možda je olakašavajuća okolnost što Zvezdu i remi vodi dalje pod uslovom da Bate Borsiov ne iznenadi Arsenal u Londonu.

„U životu i sportu nikada ne kalkulišem“, bio je jasan Milojević.

Kadrovska situacija se popravila i za sastav jedino neće konkurisati duže vreme povređeni Radonjić. Svi ostali su ustroju, što znači da su se oporavili Borjan i Krstičić, odnosno da je Kanga „ohladio“ glavu i da će opet biti glavni kreator igre.

Utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ sudiće škotski arbitar Maden.

Z.Rangelov

Krstičić ipak u sastavu

Dileme više nema, roviti Nenad Krstičić biće u timu, pošto je povreda stopala(rasekotina) donekle sanirana.

„Sve je jasno, konci malo zatežu, ali dobro je, stisnuću zube. Spreman sam za Nemce“, poručio je Krstičić.

Pouke iz trijumfa u Kelnu su jako važne pred bitan megdan.

„Vrlo su iskusan tim, bilo je problema u drugom poluvremenu. Očekujem težak duel, bez obzira na njihovu rezultatsku krizu. Nas je trijumf u Kelnu doveo u poziciju da pred našim navijačima overimo plasman u nokaut fazu. A, tako nešto pre početka takmičenja bi oberučke potpisali“, smatra Krstičić.

Autor:
Pošaljite komentar