broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На­ста­вље­но су­ђе­ње за кр­ва­ви об­ра­чун у цен­тру Но­вог Са­да

12.10.2017. 10:37 10:41
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

У но­во­сад­ском Ви­шем су­ду ју­че је на­ста­вље­но су­ђе­ње по­во­дом об­ра­чу­на, пре три го­ди­не, у ло­ка­лу у Ули­ци Ла­зе Те­леч­ког, у цен­тру Но­вог Са­да, ко­ји је убр­зо за­вр­шен ра­ња­ва­њем јед­не осо­бе хи­ци­ма из пи­што­ља, не­ко­ли­ко ме­та­ра да­ље. Окри­вље­ни Јо­ван Кец­ман (37), зва­ни Цо­ја, је у бек­ству, а на оп­ту­же­нич­ку клу­пу је по­но­во сео са­мо Мар­ко Мар­куш (28), ко­ји је, по оп­ту­жном ак­ту, био на су­про­ста­вље­ној стра­ни пр­во­о­кри­вље­ном у су­ко­бу. Са­слу­ша­ни су све­до­ци, ко­ји не­ма­ју не­по­сред­на са­зна­ња о до­га­ђа­ју.

Све­док Бра­ни­слав Б., у вре­ме по­ме­ну­тог до­га­ђа­ја рад­ник обез­бе­ђе­ња у обли­жњем ноћ­ном клу­бу, ка­зао је ју­че у на­став­ку до­ка­зног по­ступ­ка, да је са­знао за ту­чу кад је из­би­ла, а по­том и чуо пуц­ња­ву.

“Го­сти из су­сед­ног ло­ка­ла иза­шли су уз­не­ми­ре­ни и го­во­ри­ли шта се де­си­ло, док су убр­за­но ишли ка Змај Јо­ви­ној ули­ци – на­вео је ју­че Бра­ни­слав Б. – Од­мах сам по­звао по­ли­ци­ју, а по­том још јед­ном, ка­да сам за­чуо оруж­је. Ни­сам ви­део шта се де­си­ло, од­но­сно сам до­га­ђај, са­мо сам иза­шао ис­пред ло­ка­ла где сам био ан­га­жо­ван као обе­бе­ђе­ње. Окри­вље­ног Кец­ма­на не по­зна­јем, ни­ти сам чуо за ње­га.”

Ве­о­ма слич­но су из­ја­ви­ли и оста­ли све­до­ци, остав­ши у пот­пу­но­сти при из­ја­ва­ма ко­је су да­ли у ис­тра­жном по­ступ­ку.      

Ина­че, на прет­ход­ном ро­чи­шту са­слу­шан је Да­ли­бор Б. из Мар­ку­ше­вог дру­штва, ко­ји је у том об­ра­чу­ну за­до­био три ра­не из пи­што­ља, а том при­ли­ком у суд­ни­цу је до­ве­ден из при­тво­ра Окру­жног за­тво­ра на но­во­сад­ској Кли­си у прат­њи чак че­тво­ри­це за­твор­ских чу­ва­ра.

Ју­че ни­су при­сту­пи­ли су­ду оште­ће­ни Алек­сан­дар К., али и не­ко­ли­ко све­до­ка, па је пред­сед­ник ве­ћа су­ди­ја Ра­де Ka­lajyija из­дао нар­де­бу по­ли­ци­ји да их про­на­ђу до на­став­ка глав­ног пре­те­ре­са. С об­зи­ром на то да су њи­хо­ви ис­ка­зи ве­о­ма ва­жни, не­ко од њих је и нов­ча­но ка­жњен ју­че­ра­шњим ре­ше­њем суд­ског ве­ћа. .  

Окри­вљ­ени Јо­ван Кец­ман је на­кон ин­ци­ден­та иза­шао из ло­ка­ла, а по­том, ка­ко се на­во­ди у оп­ту­жни­ци, и из­ва­дио из по­ја­са пи­штољ не­по­зна­те мар­ке, ко­ји је нео­вла­шће­но но­сио, при­шао Да­ли­бо­ру Б., ко­ји је те ве­че­ри био у дру­штву Мар­ка Мар­ку­ша. Тај мла­дић је ста­јао у Ули­ци Ла­зе Те­леч­ког, али бли­зу ме­ста где је за­по­чео су­коб, а Кец­ман је ис­па­лио три хи­ца, на­нев­ши му три ра­не, од­но­сно те­шке те­ле­сне по­вре­де, опа­сне по жи­вот. Сто­га се Јо­ва­ну Кец­ма­ну ста­вља на те­рет по­ку­шај уби­ства и кри­вич­но де­ло не­до­зво­ље­ног но­ше­ња ва­тре­ног оруж­ја, а Мар­ку Мар­ку­шу кри­вич­но де­ло на­но­ше­ња те­шких те­ле­сних по­вре­да, на­во­ди се у оп­ту­жном ак­ту ко­ји за­сту­па за­ме­ник Ви­шег јав­ног ту­жи­о­ца Ви­дак Да­ко­вић.

 


По­ноћ­ни су­коб

По на­во­ди­ма оп­ту­жни­це, 3. ок­то­бра 2014. го­ди­не, два са­та на­кон по­но­ћи, Мар­ко Мар­куш је у уго­сти­тељ­ском ло­ка­лу у Ули­ци Ла­зе Те­леч­ког, у цен­тру Но­вог Са­да, на­кон сва­ђе с окри­вље­ним Јо­ва­ном Кец­ма­ном око му­зи­ке, при­шао оште­ће­ном Алек­сан­дру К. из Но­вог Са­да, ко­ји је прет­ход­но био у дру­штву окри­вље­ног Кец­ма­на и ко­ји је том при­ли­ком ста­јао по­ред шан­ка, и ви­ше пу­та га уда­рио пе­сни­ца­ма по гла­ви, услед че­га је Алек­сан­дар К.  пао на под ло­ка­ла, а за­тим је на­ста­вио да га уда­ра по гла­ви и те­лу. Том при­ли­ком на­нео му је те­шке те­ле­сне по­вре­де. По­сле то­га, из то­а­ле­та се вра­тио окри­вље­ни Јо­ван Кец­ман и пи­тао Алек­сан­дра К. ко му је на­нео по­вре­де, док је је Мар­ко Мар­куш већ иза­шао из ло­ка­ла.


Да­ли­бор Б. је на прет­ход­ном ро­чи­шту пред суд­ским ве­ћем ка­зао да не мо­же да опи­ше осо­бу ко­ја је пу­ца­ла у ње­га. 

“Ја сам иза­шао из ло­ка­ла, а пре то­га су ми рад­ни­ци обез­бе­ђе­ња при­шли и го­во­ри­ли да „не­ма фр­ке” – ка­зао је том при­ли­ком тај све­док. – По­том сам се чуо те­ле­фо­ном с Мар­ком, а он ми је ре­као да се вра­тим, те сам кре­нуо на­зад у ло­кал. Али, ви­део сам да је пре­ма ме­ни до­ла­зи­ла круп­ни­ја осо­ба с пи­што­љем у ру­ци. Чи­ни ми се да је имао „те­теј­ца”. Кад је до­шао на по­ла ме­тра од ме­не – пу­цао је. По­ку­шао сам да му оду­змем оруж­је, а он је ис­па­лио још два хи­ца. Ка­да сам био ра­њен, на­крат­ко сам из­гу­био свест.”

Ина­че, окри­вље­ни Мар­ко Мар­куш је ра­ни­је из­нео сво­ју од­бра­ну у ис­тра­жном по­ступ­ку пред ВЈТ-ом и ни­је при­знао из­вр­ше­ње кри­вич­ног де­ла ко­је му се ста­вља на те­рет. Твр­дио је да је кри­тич­ном при­ли­ком за­и­ста био у ло­ка­лу где се то де­си­ло, али да ни у ка­квом су­ко­бу ни­је уче­ство­вао и да је о све­му са­знао из но­ви­на. Та­ко­ђе, ис­та­као је да се све де­си­ло на­кон ње­го­вог од­ла­ска из ло­ка­ла.

Пред­сед­ник ве­ћа су­ди­ја Ра­де Ka­lajyija за­ка­зао је на­ста­вак глав­ног пре­тре­са за 28. но­вем­бар, ка­да ће би­ти са­лу­ша­ни пре­о­ста­ли све­до­ци (ако их по­ли­ци­ја про­на­ђе), суд­ски ве­шта­ци за ба­ли­сти­ку, суд­ску ме­ди­ци­ну и ве­шта­ци ко­ји до­ла­зе с Ме­ди­цин­ког фа­кул­те­та у Кра­гу­јев­цу, што је оста­ло да се оба­ви пре за­вр­шних ре­чи у овом про­це­су.

МВу­ја­чић

Фо­то: Ар­хи­ва Днев­ни­ка

 

Аутор:
Пошаљите коментар
Настављено суђење за крвави обрачун у Улици Лазе Телечког

Настављено суђење за крвави обрачун у Улици Лазе Телечког

05.07.2017. 08:39 09:24