clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Истрага убиства певачице: Од петка саслушавање сведока

03.10.2017. 17:48 18:06
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

НОВИ САД: На списку сведока који ће бити саслушани у случају убиства Јелене Марјановић је девет људи, међу којима су Јеленини пријатељи и рођаци, пријатељи породице Марјановић, људи који су чували малу Јану, чланови породице, као и Теодора Крсмановић (19), Јеленина млађа сестра од стрица. Почетак саслушања сведока очекује се у петак, 6. октобра.

У првој групи сведока су чланови Јеленине породице, међутим, на њему је и Јеленина мајка Зорица Крсмановић, која је преминула после тешке болести пре годину дана.

Ипак, оно што је Зорица испричала полицији непосредно након проналаска тела њене ћерке, која је убијена 2. априла 2016. године, биће укључено у даље расветљавање тог мистериозног убиства.

На саслушању у Вишем тужилаштву 16. октобра биће саслушана и млађа сестра страдале певачице Теодора Крсмановић (19).

Осим породице, биће саслушани и Јеленини најближи пријатељи. Они су, како се раније говорило, често слушали Јелену како се жали на укућане јер су се према њој опходили као да је роб.


Гргур: Климави докази против Марјановића

У вези с истрагом зверског злочина у Борчи, полиција тражи да буду ухапшени сви чланови породице Марјановић. Медији преносе да су инспектори, који на том случају раде годину и по, Марјановиће наводно у више наврата ухватили у лажи.

Једноставно, приче им се никако не поклапају и они у својим исказима не могу да ускладе све детаље везане за Јеленин нестанак 2. априла прошле године, рекао је један од инспектора.

Они сматрају да, ако би се, осим Зорана, ухапсили и његов отац Владимир, мајка Зорица и брат Милош, неко од њих би „пукао” у притвору и проговорио.

Тужилаштво то одбија јер сматра да још нема довољно чврстих доказа да би се издао налог за хапшење Марјановића.

Мој став је да верујем да нико од Маријановића не би „пукао” у притвору и изненада све признао, каже за „Дневник” новосадски адвокат др Гвозден Гргур. 

Зашто би неко, наставља Гргур, уопште признао извршење тако тешког кривичног дела ако против њега не постоје чврсти докази да је заиста тако нешто и урадио?

То би било ван памети, закључује Гргур.

Он истиче и да признање окривљеног није само по себи довољан доказ да неко лице буде и осуђено уколико постоји сумња у истинитост признања или је оно непотпуно, противречно или је у супротности с другим изведеним доказима.

Што се тиче „притиска” полиције да Тужилаштво прошири истрагу и на друге чланове породице, односно да се и они процесуирају као саизвршиоци или помагачи, мој став је да Тужилаштво иовако има „климаве” доказе против Маријановића те да би евентуално проширење истраге на још нека лица, а без нових доказа, довело до дефинитивног фијаска тужиоца у том кривичном поступку, што би касније резултирало ослобађајућом пресудом или одустанком од кривичног гоњења, наглашава Гргур.


Стално је причала да је све сама морала да ради по кући. Нико јој није помагао. Тек када је убијена, схватили смо то као опомену и као знак да је у њиховом односу према Јеци нешто било чудно. Пратили су сваки њен корак и увек је неко од укућана морао да зна где је. Зоран јој је проверавао све поруке на телефону, али и на друштвеним мрежама, испричали су њени пријатељи.

Необично је то што ће бити саслушани чак и познаници Зорановог сина из првог брака, као и пријатељи оца Владимира и брата Милоша.

Биће саслушани и људи који су проводили време са Зорановом и Јеленином кћерком Јаном (5) и који су је чували, међу којима је и Јанина васпитачица. 

Биће, наравно, саслушана и Зорица Марјановић, Зоранова мајка, жена је која од тренутка откривања стравичног злочина па све до данас интригира јавност необичним поступцима.

Трудила се да што мање буде у медијима, суждржавала се од коментара. Међутим, баш такво понашање пробудило је сумњу да она можда нешто скрива.

С. Х. Д.

Аутор:
Пошаљите коментар
Марјановић остаје у притвору "само" због узнемирења јавност

Марјановић остаје у притвору "само" због узнемирења јавност

28.09.2017. 14:58 15:02
Правоснажна одлука о Марјановићевом притвору у року од 48 сати

Правоснажна одлука о Марјановићевом притвору у року од 48 сати

27.09.2017. 14:47 14:50