light rain
13°C
29.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Злато за наше одбојкашице и титула првака Европе

01.10.2017. 18:55 21:16
Пише:
Фото: FoNet

Женска одбојкашка репрезентација освојила је златну медаљу на европском првенству победом над Холандијом 3:1.

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је титулу првака Европе, пошто је вечерас у финалу шампионата у Азербејџану савладала Холандију са 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).



До друге титуле у историји, прве после Београда 2011, изабранице Зорана Терзића предвођене феноменалном Тијаном Бошковић са 28 поена, дошле су са импресивних шест победа, уз само два изгубљена сета.



Бронзану медаљу освојила је Турска, која је у мечу за треће место савладала селекцију Азербејџана са 3:1 у сетовима.

Наше одбојкашице водиле су 2:0 у сетовима, да би Холанђанке добиле сет и  смањиле разлику на 2:1, али наше одбојкашице су биле убедљиве боље и освојиле златну медаљу у финалу са резултатом 3:1.



Бошковић МВП, Михајловић и Вељковић у идеалном тиму

Српска одбојкашица Тијана Бошковић изабрана је вечерас за најкориснијег (МВП) играча шампионата Европе у Азербејџану и Грузији.

 

Српска коректорка доминирала је током целог турнира, а у финалу против Холандије забележила је чак 28 поена.



У идеалном тиму су још две Српкиње - примач Бранкица Михајловић и блокер Стефана Вељковић.

Дочек европских шампионки сутра увече испред Старог двора



Дочек одбојкашица Србије, које су освојиле златну медаљу на Европском првенству, биће одржан сутра увече, у 19.30 сати, на платоу испред Старог двора, најавио је градоначелник Београда Синиша Мали.



"Позивам све навијаче репрезентације да наше златне шампионке дочекамо заједно и да што масовнијем присуством покажемо колико поштујемо њихов труд и тријумф", истакао је градоначелник Београда, саопштио је Градски секретаријат за информисање.

 

 



Брнабић: Ви сте доказ да тимски рад води до победе. Браво!

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је вечерас одбојкашицама Србије освајање титуле првака Европе, поручивши да су оне доказ да тимски рад води до победе.



"Победа!!! Честитам нашим одбојкасицама на освојеном злату на ЕП! Ви сте доказ да тимски рад води до победе. Браво!", навела је Брнабић на званичном твитер налогу председнице владе Србије.

 

Удовичић: Хвала вам девојке, свака част!



Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је вечерас женској одбојкашкој репрезентацији Србије освајање титуле првака Европе.



"Српска застава и данас се вијори на европском спортском постољу - наше одбојкашице су шампионке Европе! Одважно, супериорно и свим срцем ове сјајне девојке браниле су боје наше земље и Србији донеле златну медаљу, показале да јесу најбоље од најбољих! Хвала вам девојке, свака част!“, навео је министар Удовичић у честитки одбојкашицама, стручном штабу и Одбојкашком савезу Србије на освајању титуле шампиона Европе.





Михајловић честитала одбојкашицама златну медаљу



Потпредседница Владе Зорана Михајловић честитала је женској одбојкашкој репрезентацији Србије освајање златне медаље на Европском првенству у Азербејџану.



"Упућујем најискреније честитке српским одбојкашицама поводом освајања златне медаље на Европском првенству у Бакуу. Успеси које из године у годину нижете доказ су преданог рада, тимског духа који негујете, али и љубави коју према својој земљи гајите", поручује Михајловић.



Како је рекла, последњим у низу одличја које су освојиле показале су свим девојчицама у Србији да је женама и те како место у врхунском спорту.



"Хвала вам што сте још једном обрадовали своју нацију. Србија је поносна на вас!", закључује се у телеграму, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима. 

Аутор:
Пошаљите коментар