clear sky
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Отворен реконструисани пут Крепољин - Жагубица

25.09.2017. 10:33 11:26
Пише:
Извор: Tanjug

ЖАГУБИЦА: Реконструисани пут од Жагубице до Крепољина дуг 22,6 килметара отворен је за саобраћај у присуству председника Србије Александра Вучића.

Пут је свечано отворен на Тргу ослобођења у центру Жагубице, а присуствовала је и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Председник Србије ће, после Жагубице, у Крепољину посетити Основну школу “Јован Шербановић”.

Пут од Крепољина до Жагубице сада је деоница регионалног пута  Пожаревац - Бор, некада је био алтернативни пут за Београд, али је временом био запуштен и девастиран.

Тај пут сада је модерна саобраћајница, за чије радове је из државног буџета  издвојено око седам милиона евра. Новоизграђеним путем се брже и безбедније стиже до Пожаревца.

Фирма Штрабаг је изводила радове дуж целе трасе, који су почели трећег априла ове године, а поред асфалтерских радова уређени су и канали за одводњавање и санирана потенцијална клизишта.

Вредност инвестиције је око 380 милиона динара и остатак новца ће бити употребљен за изградњу пет километара пута ка Мајданпеку и Деспотовцу и ти радови се очекују у 2018.

Иначе, данас се одржава и свечана седница скупштине општине поводом Дана општине, а одборници скупштине те општине Повељу почасног грађанина Жагубице доделили су председнику Србије Александру Вучићу.

Вучић: Нема грађана другог реда у Србији

Председник Србије том је приликом поручио да ће се наставити са изградњом најмодернијих путева у целој земљи и да се тиме показује да нема грађана првог и другог реда у Србији.

Време је да покажемо поштовање према народу на истоку и нећу да прихватим као председник Србије ту поделу, на оне који кажу улажите у центар, Београд, Нови Сад, Ниш, а сви остали су грађани другог реда. Нисте грађани другог реда, имаћете најмодерније путеве, јер никакву разлику не правимо, поручио је Вучић у обраћању грађанима.

Председник је рекао да се у исток земље није улагало последњих неколико деценија и да ће у Жагубицу доћи један мали инвеститор, како би људи у том крају имали сигуран посао.

Свако овде има рођака у Италији, Аустрији, Француској, Немачкој... Хоћемо да се и део тих људи врати и да људи овде остану да живе, рекао је Вучић.

Како је додао, улагање у исток по први пут после дуго времена могуће не само због другачијег односа, већ и због тога што има новца у буџету.

Он је захвалио грађанима тог дела Србије што су веровали у реформе и поручио да ће ускоро имати највеће плате и пензије веће него икад.

Михајловић: Нећемо стати, настављамо да градимо у овом делу земље

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, је рекла да је реконструкција пута од Крепољина до Жагубице коштала 380 милиона динара и да је урађена први пут после 30 година. 

Нећемо на томе стати, наставићемо да градимо и реконструишемо путеве у овом делу земљу, поручила је Михајловић.

Она је подсетила да је у prеthodnе три године изграђено око 200 км аутопута и нагласила да ће се поред изградње аутопута пажња посветити и изгрдањи мањих путевима пошто не живи свако поред аутопута.

Михајловић је рекла да ће се радити на обнови и градњи путева у целој Србији и да је то веома важно за привредни развој, привлачење инвеститора, као и развој туризма.  

Потпредсденица владе је истакла да тако можемо да задржимо младе у овом делу Србије да ту остану и формирају своје породице.

Председник опстине Жагубица, Сафет Павловић, је рекао да је пут Крепољин-Жагубица најважнија саобраћајница за ту општину с обзиром на то да је повезује са Коридором 10 и Коридором 7, односно реком Дунав.

Он је изразио очекивање да ће због бољег пута бити и више инвеститора и да ће се тај део Србије брже развијати.

Павловић је истакао да ће модеран пут олакшати путовање од Жагубице према Београду и изразио наду да ће више младих остати у Жагубици. 

Председник општине захвалио се председнику Србије Александру Вучићу, јер је у том делу Србије изграђено више путева него у протеклих 50 година.

Аутор:
Пошаљите коментар