overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На Данима ловачког удружења Бечеј гулаш од јелена

09.09.2017. 08:32 08:35
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

БЕЧЕЈ: Иако се и даље најављује као „Дани ловачког удружења Бечеј“, овогодишња манифестација која се одржава 12. пут трајаће само један дан и то данас. Разлог што је ове године једнодневна манифестација, а не као prеthodnih 11 година дводневна, лежи у томе што ове године нема такмичења у гађању глинених голубова, које се, по правилу, одржавало недељом.

"За разлику од ранијих година, неће бити ни томболе. Остало је све по устаљеном програму дешавања на нашој манифестацији. Почињемо у 10 сати ревијом паса са и без родовника, које ће у рингу оцењивати кинолошле судије. Сат касније наступају предшколци цртањем животиња на асфалту и основци у квизу знања о животињама. У подне је подела јеленског меса, а од 13 сати се потпаљују ватре испод котлића и почиње кулинарско такмичење „Златни котлић“ у припремању јеленског гулаша. Обезбедили смо пехаре за најбоље у свим такмичарским дисциплинама. Кулинари су најатрактивнији и добијају додатне награде. Победнику ће припасти велики прелазни пехар и одстрел срне, другопласирани одстрел два зеца, а трећепласирани одстрел четири фазана, док ће пласирани од четвртог до шестог места добити робне награде донатора ", најавио је председник Ловачког удружења Бечеј Тамаш Ластович.

Котизација за ревију паса је 500 динара, а за кулинарско такмичење 2.500 динара, уз обавезу организатора да обезбеди три килограма меса од јелена. Куваће се и ловачки гулаш за грађанство, а цена порције је 300 динара. Ловачки специјалитет моћи ће да се купи већ од 13 сати и конзумира у атрактивном амбијенту око Ловачког дома у Доњем парку или да се носи кући и за породичном трпезом ужива у јединственом укусу.

В. Јанков

Аутор:
Пошаљите коментар