Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na Danima lovačkog udruženja Bečej gulaš od jelena

09.09.2017. 08:32 08:35
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

BEČEJ: Iako se i dalje najavljuje kao „Dani lovačkog udruženja Bečej“, ovogodišnja manifestacija koja se održava 12. put trajaće samo jedan dan i to danas. Razlog što je ove godine jednodnevna manifestacija, a ne kao prethodnih 11 godina dvodnevna, leži u tome što ove godine nema takmičenja u gađanju glinenih golubova, koje se, po pravilu, održavalo nedeljom.

"Za razliku od ranijih godina, neće biti ni tombole. Ostalo je sve po ustaljenom programu dešavanja na našoj manifestaciji. Počinjemo u 10 sati revijom pasa sa i bez rodovnika, koje će u ringu ocenjivati kinološle sudije. Sat kasnije nastupaju predškolci crtanjem životinja na asfaltu i osnovci u kvizu znanja o životinjama. U podne je podela jelenskog mesa, a od 13 sati se potpaljuju vatre ispod kotlića i počinje kulinarsko takmičenje „Zlatni kotlić“ u pripremanju jelenskog gulaša. Obezbedili smo pehare za najbolje u svim takmičarskim disciplinama. Kulinari su najatraktivniji i dobijaju dodatne nagrade. Pobedniku će pripasti veliki prelazni pehar i odstrel srne, drugoplasirani odstrel dva zeca, a trećeplasirani odstrel četiri fazana, dok će plasirani od četvrtog do šestog mesta dobiti robne nagrade donatora ", najavio je predsednik Lovačkog udruženja Bečej Tamaš Lastovič.

Kotizacija za reviju pasa je 500 dinara, a za kulinarsko takmičenje 2.500 dinara, uz obavezu organizatora da obezbedi tri kilograma mesa od jelena. Kuvaće se i lovački gulaš za građanstvo, a cena porcije je 300 dinara. Lovački specijalitet moći će da se kupi već od 13 sati i konzumira u atraktivnom ambijentu oko Lovačkog doma u Donjem parku ili da se nosi kući i za porodičnom trpezom uživa u jedinstvenom ukusu.

V. Jankov

Autor:
Pošaljite komentar