Рецепт дана: Пилетина с празилуком
08.09.2017.
15:06
15:11
Коментари (0)
Ово јело ће вас одушевити, чак и ако нисте неки љубитељ празилука.
Састојци (за 4 особе):
- 600 г пилетине,
- кашичица слатке млевене паприке,
- 40 г путера,
- 700 г празилука,
- 150 мл белог вина,
- 100 мл павлаке,
- кашика вегете
Припрема:
1. Пилетину исећи на комаде, а празилук добро опрати, па исећи колутове.
2. На загрејаном путеру пропржити месо и припремљени празилук.
3. Додати млевену црвену паприку, па залити са 100 мл топле воде.
4. Промешати, додати вегету и наставите са динстањем на лаганој ватри подливајући месо вином док не омекша.
5. На крају умешати павлаку.