Рецепт дана: Поховане банане
31.08.2017.
12:27
12:37
Коментари (0)
Хрскаве и јако укусне, ове „пресвучене“ банане ће вас одушевити.
Састојци:
- 4 банане,
- 2 јајета,
- 30 мл уља,
- 200 г презле,
- цимет,
- кашичица зеленог чаја у праху,
- 6 кашичица жутог шећера,
- 60 г слатке павлаке
Припрема:
1. Банане ицећи на колутиће и уваљати их у презлу, а затим у јаја умућена са циметом, па поново у презлу како би се формирао омотач.
2. Колутиће пржити на загрејаном уљу све док се не формира златно-жута корица.
3. Направити прелив од зеленог чаја: У посуду сипати зелени чај и шећер, постепено додавати шест кашичица вреле воде и добро умутити, а затим додати умућену слатку павлаку.
4. Поховане банане послужити се са слатком павлаком, чоколадним или кремом од меда и преливом од зеленог чаја.