clear sky
20°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У финалу Евросонга Португалија најбоља, победила музика (видео)

13.05.2017. 20:51 09:48
Пише:
Фото: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Млади Португалац, Салвадор Собрал однео је убедљиву победу на највећем музичком такмичењу у Европи и показао да је публика гладна праве музике, а не којекаквих поскочица. За прво место својим перформансом такмичило се укупно 26 извођача. После 3,5 сата музике, фантастичних наступа, забаве и узбуђења, донета је коначна одлука. Велико финале еуросонга 62. по реду, обележено је песмом „Амар Пелос Доис“.


Гласале су 42 државе а Португалија је добила 382, Бугарска 278 а Шведска 344 бодова. Србија је највише поена 12 дала Португалу.

Након гласања публике  Португалија је освојила прво место, Бугарска је била друга а Молдавија трећа.

Салавадор је након што је примио награду рекао да се права музика напокон вратила на Евросонг јер јој је ту и место. Додао је да музика треба да се пише и пева из срца, да се пева о емоцијама, а не о којечему. Њему се у извођењу победничке песме на сцени придружила и његова сестра Луиша Собрал која је написала ову композицију, а иначе је позната кантауторка у Португалији.


Највеће музичко такмичење у Европи, велико финале еуросонга 62. по реду, одржано је вечерас. За прво место својим перформансом такмичило се укупно 26 извођача. После 3,5 сата музике,  фантастичних наступа, забаве и узбуђења, сазнаћемо  ко је победник.

Финално вече отворио је израелски представник, Имри Зив, са песмом „И феел Аливе“

Начин гласања исти је као и прошле године. Професионални жири и гледаоци из сваке земље доделиће одвојен скуп поена од 1 до 8, односно 10 и 12. То значи да ће најбољих 10 песама и по мишљењу жирија и 10 по мишљењу гледалаца добити поене.  

Финално вече отворио је израелски представник, Имри Зив, са песмом „И феел Аливе“, Имри уме фантастично да пева и то на више језика, укључујући шпански, енглески и хебрејски.  Наступао је на десетинама концерата широм света. Поред певања, одлично свира гитару и клавир

Одмах потом наступила је прелепа Касиа Мос представница Пољске.Касиа је рођен 1987. године у уметничкој породици. Она је ћерка је диригента, виолинисте, камерног музичара и директора камерног оркестра АУКСО. Џоана, Касиина мајка, такође је музичар и свира виолину баш као и њен брат који је виолиниста.

Фантастичан Румунски двојац је више него успешно "ођолдовао“ песму која носи naziv"Yodel ит". Певачица у ватрено црвеној хаљини, долази из музичке породице има школован глас што се осети у самом певању које има призвук оперске раскоши.

 Прелепа представница Данске, Ања има само 21 годину и са великим поносом је представљала своју земљу песмом „Where И Ам“.  И ако су јој обоје родитеља Данци Ања је рођена и живи у Аустралији. Једна од њених највећих жеља је управо учешће  на овом такмичењу. 

Луцие Јонес представница Велике Британије, директно се пласирала у финале са песмом „Невер Гиве Уп он You“. Луси краси лепота, савршен вокал и занимљив наступ, који би потенцијално требало да резултира добрим пласманом. Британија у ранијим такмичењима није имала много успеха, можда јој се са Луси шансе промене.

Фантастичан стајлинг лепе Гркиње басио је у други план песму коју је извела "This ис Лове". Певајући о љубави у пудер розој хаљини са блиставо белим осмехом натерала је многе мушкарце да се заљубе. 

 Сигуран у свом наступу, иако по свом признању под великом тремом, наступио је италијански шармер Францесцо Gabbani. Рођен 1982. године, предодређен је да буде музичар. Уједно певач, текстописац и композитор, Франческо је освојио Санремо два пута за редом, а ускоро планира да објави свој трећи соло албум.

Одличан је био и Манел Navarro, mladi уметник који је популраност стекао на друштвеним мрежама, а песма „До Ит фор Your Ловер“ се већ завртела и увелико се пева. Овај млади Шпанац се не одваја од своје гитаре, а не би ни требао будући да са њом чини чуда. 

 Португалски представник каже да је његов наступ оличење једноставности и спонтаности. Оно што ми можемо да додамо да је засигурно испуњен емоцијама, па уколико сте пустили по коју сузу уз песму „Амар Пелос Доис“ нико вам неће замерити, понајмање Салвадор Собрал. Ову романтичну и нежну песму је написала његова сестра.

 Верник, борац, певач, сањар, отац и самурај - то су многа лица, представника Мађарске. Представио се песмом „Ориго“ што значи порекло,  и отпевао је на свом матерњем језику. Захваљујући њему евровизијска публика је имала прилику да први пут чује како звучи реп на ромском. Песма је како сам тврди 100 % аутобиографска. 

Један од најбољих и најпопуларнијих хрватских поп извођача кога још зову господин Глас, Жак Хоудек,  представио се снажним извођењен песме „My Фриенд“. Од почетка такмичења један је од фаворита, што је оправдао и финалним наступом. Огромну подршку пружила му је и некадашња победница, а његова пријатељица Марија Шерифовић

    Кристиан Костов са песмом „Беаутифул Mess“ показао је да његов таленат далеко превазилази његове године, иако веома млад овај седамнаестогодишњак је такође сталожен зрео, искусан музичар што је и показао на сцени. Очекивања за њега су веома велика али оправдана. 

 Запажен је био и наступ Шведског такмичара који се представио песмом „И Can't Го Он“. Робин Bengtsson је не само добар извођач он је такође и текстописац, који за себе каже да неизмерно воли музику, путовања, породицу, аутомобиле, мотоцикле. Његов наступ је био заиста комплетан поткрепљен певачки, испраћен играчки са одговарајућим стајлингом.

 

Аутор:
Пошаљите коментар