overcast clouds
19°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Мировић: Оснива се развојна агенција Војводине

07.02.2017. 21:31 11:39
Пише:

Покрајинска влада је на рашњој седници утврдила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о оснивању развојне агенције Војводине и упутила га Скупштини АПВ на усвајање.

Покрајинска влада донела је одлуку да се развојна агенција Војводине (РАВ) оснује као друштво с ограниченом одговорношћу ради давања подршке за спровођење развојне политике, пољопривредне политике и политике руралног развоја, као и других јавних политика у складу са законом, у циљу бржег економског развоја Аутономне Покрајине Војводине.

Оснивач развојне агенције Војводине је АП Војводина. Права оснивача обавља Покрајинска влада, уколико одлуком није другачије одређено, а органи РАВ-а су скупштина и директор. Функцију скупштине вршиће Покрајинска влада. За седиште РАВ-а је одређена Стражиловска улица 4 у Новом Саду.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да се нова развојна агенција Војводине формира спајањем ВИП фонда и постојеће Агенције за регионални развој Војводине и да ће увести у привредни живот Војводине новину која треба да стимулише привредни и економски раст у покрајини.

– Од 1. јуна ћемо у компатибилном моделу с Развојном агенцијом Србије нудити бесповратна средства за подстицаје према одговарајућим критеријумима, првенствено за домаће улагаче, али и за стране, који ће омогућити и већи број запослених у годинама које долазе – изјавио је Мировић током прославе 98. године од оснивања Привредне коморе Војводине, која је одржана уочи седнице војвођанске владе на којој је донета одлука о оснивању РАВ-а. – Наш главни циљ је да у наредне четири године имамо што више запослених, што више развијених потенцијала који ће омогућити да Војводина даље напредује и да кућни буyети већине породица које живе у Војводини буду богатији. У Србији је, после много година економског посртања и пропадања, створена нова клима – клима полета и просперитета, чије ће одржавање кроз рад и програмске активности Покрајинске владе у будућности потврдити и раст БДП-а, индустријске производње и извоза, као и смањење стопе незапослености.

Он је додао да од Привредне коморе Војводине очекује да буде један од носилаца израде стратегије развоја привреде у Покрајини, да на највишем нивоу анализира привредна кретања, као и да након тих анализа предлаже најквалитетнија решења.

– Привредни развој као кључни циљ нам је исти и на томе, заједно, морамо да истрајемо – рекао је председник Покрајинске владе, додавши да администрација не сме да буде терет привреди него њен сервис јер је без напора предузетника и привредника и њихових конкретних резултата, свака политика осуђена на пропаст и да је њен кључни задатак предвидивост и сигурност.

А. Савановић

 

Покрајина и ПКВ потписали уговор о сарадњи

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић потписали су  у Новом Саду споразум о сарадњи двеју институција у циљу развоја и јачања привреде АПВ. Како је речено, споразумом о сарадњи успоставља се основ за трајну и континуирану сарадњу и он је кровни документ који ће пратити стални контакти и активности институција да би био остварен зацртани резултат, а то је развој привреде Војводине и Србије.

Председник Покрајинске владе је поводом потписивања тог споразума рекао да Војводина у будућности мора и снажније и брже, с више амбиција и више резултата, с више пројеката и с више добити, радити на стварању добрих привредних услова. Он је додао да нема важнијег задатка од развоја привреде, као и да очекује да се ПКВ свим својим потенцијалом укључи у дефинисање и реализацију важних развојних пројеката, и то у свим привредним областима.

Председник ПКВ-а Бошко Вучуревић изјавио је да ће споразумом једна од најстаријих институција у Покрајини све своје расположиве капацитете усмерити на то да буде спона између привреде и администрације, а привреди пре свега квалитетан логистички сервис.

Аутор:
Пошаљите коментар