ЗАБОРАВЉЕНИ НАПИТАК КОЈИ ЧИСТИ МАСНОЋЕ И СПРЕЧАВА ИНФАРКТ Ово је најмоћнији антиоксиданс који се користио вековима
Др Војислав Перишић, чувени гастроентеролог, препоручује природан напитак као веома ефикасно средство које помаже функционисању органа за варење, али и спречава упале масноћа на крвним судовима.
„Пре више од годину дана доносио сам оригиналну водњику да је сви пробамо. Била је киселкаста. Водњика се прави од дивљег воћа, а то значи да нема пестицида, нема токсина, ни хемикалија. Мора да садржи антиоскидантна воћа. Два кључна су јабука и крушка. Шипурак, нар, глогиња, попупоља са четинара, све се то ставља у један суд, 50 одсто тога мора да буде дивља јабука и крушка, затим две чаше бобичастог воћа, обавезно купина. Налије се вода и сви питају да ли се додаје шећер. Наш народ се плаши шећера. Шећер није прооксидант, он само побољшава укус“, рекао је једном приликом на ТВ Прва др Војислав Перишић па напоменуо:
„Додајемо шећер једну до две супене кашике, можда и мало више да побољша укус, јер јабука даје киселкаст укус. Мора да одстоји 25 дана. Ако видимо да вода падне, додајемо воду. Водњика је концентрат антиоксиданаса. Нема ниједног природног препарата да има више антиоксиданаса. Шта нам ради водњика? Током ферментације, у њој се производе антиоксидантне хемикалије“.
Према његовим речима, то пиће треба узимати два пута дневно, ујутру и увече:
„То можете да пијете цео живот. Рен је такође капитални антиоксиданс. Ми сви имамо масне плакове на крвним судовима. Када се они упале под дејством прооксиданата, онда долази до пропадања зида, тромбозе, инфаркта. Антиоскиданси стабилизују масне наслаге да не буду упаљене. Узмете анализу ЦРП. Ако видите да је висок, онда знате су плакови масни“.