overcast clouds
8°C
08.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1155
usd
113.9588
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Спречите таложење масних наслага! ДА ЛАКШЕ СВАРИТЕ ХРАНУ, попијте чашу овог пића, ПОВЕЋАВА осећај ситости а помаже у мршављењу

06.01.2025. 13:05 13:56
Пише:
Извор:
stil.kurir
сирће
Фото: Pixabay

Празници значе брда и брда хране и слаткиша коју поједемо, док дијету планирамо тек када прође српска Нова година.

Да бисте спречили таложење масних наслага током празника и лакше сварили храну, попијте чашу разблаженог јабуковог сирћета пре јела.

Сама Викторија Бекам тврди да је јабуково сирће један од трикова којима прибегава како би убрзала метаболизам и помогла телу да очисти масноће. Она јабуково сирће пије ујутру, али стручњаци наводе да је добро пити га и пре калоричног јела.

- побољшава варење

- снижава шећер у крви

-смањује ниво холестерола

-снижава ниво триглицерида

-бори се против слободних радикала

-може помоћи у мршављењу повећањем осећаја ситости

сирће
Фото: Pixabay

Како се припрема:

У чашу од 250 мл млаке воде, додајте чашицу јабуковог сирћета. Тако измешано пиће попијте или ујутру или пре јела.

Гастроентеролог, доктор Перишић је овако причао о јабуковом сирћету:

"Јабуково сирће, иако је кисело, када уђе у усну дупљу практично након пар центиметра, његов садржај постаје базан. И нема то штетно кисело дејство. Јако много освежава", каже професор који је испричао како га је окрепило када се веома уморан вратио са пута:"Након пола сата био сам потпуно 'свеж'. Јабуково сирће јако обнавља организам."

Истакао је да доноси бројне бенефите читавом организму

"Јабуково сирће побољшава рад црева, бубрега, бешике, коже и целог респираторног система. Сирћетна киселина у јабуковом сирћету спречава одлазак киселине из желуца. Тако се храна лакше вари без појаве рефлукса, надутости и гасова, а умирује се и горушица", објашњава гастроентеролог.

Доктор Перишић наглашава да је најбоље узимати га са медом, што готово нико не ради, већ га конзумира без ичега.

"Узима се неразблажено, 30-40 мл, али дода се мало меда. И то не само због укуса, већ антиупалних дејстава које мед има. Киселина из јабуковеог сирћета обнавља наше слузнице, то је храна за њих", напомиње др Воја.

Подвлачи да су добра за здавље како деце, тако и одраслих.

"Не треба вам пробиотик, не треба имунотерапија. Један дан дете мора да поједе грозд и две јабуке, једну за доручак, другу за ручак."

Stil. Kurir

Извор:
stil.kurir
Пише:
Пошаљите коментар