clear sky
5°C
01.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0149
usd
112.4386
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕМОЈТЕ ИХ ЗАПОСТАВИТИ у овим хладним данима: Помоћу само једне намирнице СТОПАЛА ће вам бити САВРШЕНА

29.12.2024. 13:22 13:42
Пише:
стопала
Фото: Pixabay.com

Ова јефтина и непроцењива намирница као руком решава грубе пете, курје око, гљивице, право је благо у кући

Поред бриге о ноктима, повремено треба да истурпијате пете и уклоните мртву кожу. Наравно да то увек можете да урадите у салону, а ако бисте то радије избегли, увек постоји опција да третман урадите код куће.

Главни састојак који помаже код многих проблема са стопалима је намирница без које ниједна кухиња није потпуна – јабуково сирће. Јабуково сирће има широку примену у народној медицини јер садржи сирћетну киселину, која има снажно антимикробно дејство.

Јабуково сирће против сувих и испуцалих пета

Добро натопите комад вате јабуковим сирћетом, па нанесите на проблематично подручје. Вату заштитите како не би спала – завојем, лепљивом траком или ужом чарапом – и оставите да одстоји преко ноћи.

Понављајте овај третман више пута недељно док вам кожа не омекша и потом ћете лакше скинути вишак мртве коже.

Јабуково сирће против курјег ока

Измрвите 3 до 5 таблета аспирина, па у прах додајте капљицу јабуковог сирћета. Ставите смесу на курје око и умотајте у пешкир, крпу или завој и оставите да одстоји 10 до 15 минута, па скините и каменом са стопала уклоните мртве ћелије коже.

Јабуково сирће против гљивица на стопалима

У лавор сипајте топлу воду и једнаку количину јабуковог сирћета, односно воду и сирће у размери 1:1. Потопите стопала и оставите тако 30 минута, а најважније је да их потпуно осушите након што извадите стопала из ове купке.

Понављајте свакодневно, али не више од три пута дневно.

Крстарица.рс/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар