ПОЧЕЛА СЕЗОНА АЛЕРГИЈА Ово су ОПАСНЕ НАМИРНИЦЕ Можда нешто од овога треба да избаците из исхране
Сезонске алергије погађају милионе људи, а два најчешћа типа су алергијски ринитис и алергијски конјунктивитис. Пошто је већина узрокована поленом, сезонске алергије се могу погоршати током одређених периода године у зависности од тога да ли је алерген на полен дрво (март/април), трава (јун/јул) или коров (август/септембар).
Симптоми алергије су кијање, кашаљ, цурење из носа или свраб очију и грла што значајно отежава свакодневни живот. Поред узимања лијекова против алергија, постоје намирнице које треба избегавати како би особе које мучи алергија прошле лакше кроз тај период године, преноси „Политикин магазин“.
Намирнице које садржи профлине, који су протеини слични протеинима полена брезе и могу изазвати симптоме као што су оток или свраб у устима, језику или уснама су брескве, шљиве, кајсије, јабуке, киви, крушке, трешње, мрква, целер, бадеми, лешници, кикирики, соја, ким, першун. Уколико сте алергични на полен амброзије, намирнице које би могле да изазову симптоме који укључују свраб или пецкање у устима и грлу и кашаљ су сунцокрет, банане, краставци, диње, тиквице и киви. Они који су алергични на полен траве требало би да избегавају храну која садржи ликопен јер може да изазове алергијске реакције.
То значи да би морали да се уздрже од парадајза, кикирикија, блитве и целера. Такође, превише зачина у храни може погоршати симптоме алергије као што су цурење из носа и сузне очи, наведено је на сајту „medicina.net“.
Пржена храна и храна направљена од рафинисаног брашна, шећера или тоне соли могу, такође, да погоршају симптоме алергије. Људи који имају алергију на полен траве не би требало да пију пиво јер може да погорша симптоме алергије.
Крстарица