ДОДАЈТЕ ОВЕ САСТОЈКЕ У ЛИМУНАДУ И ДОБИЋЕТЕ ПРИРОДНИ САГОРЕВАЧ МАСТИ Сало се само топи, а ни витамин Ц није за бацити!
Многи имају навику да јутро започну чашом воде са лимуном или да се током дана освеже лимунадом. Али ако свом омиљеном напитку додате само још један састојак, добићете природни сагоревач масти који ће вам помоћи да се ослободите надутости и вишка килограма.
Мускатни орашчић је “тајни” зачин, онај који бројним специјалитетима даје неодољив укус и дивну арому, али осим што би се без њега тешко могла замислити индијска, француска или карипска кухиња, овај плод је и веома моћан када је очување здравља у питању, па се користи у древној кинеској и индијској медицини вековима уназад.
Али, овог пута бавићемо се једном посебном предности мускатног орашчића – одличан је савезник у мршављењу, и управо је он кључ ефикасних домаћих смеса за отапање масних наслага.
„Имајући у виду да овај зачин помаже варење, регулише апетит и јача имунитет, свакако да ће уз једну уравнотежену, правилну исхрану помоћи и топљење масних наслага.
И свакако да, са друге стране, уколико исхрана није правилна, ни неколико орашчића не може помоћи. Ово, наравно, кажем у шали и овдје је право место да истакнем да овај зачин јесте одличан и обилује бројним нама корисним микронутријентима, али да треба водити рачуна о количини и никако не претеривати.
Пошто је овај зачин својеврстан лек из природе, превелика количина може имати споредне, али и нежељене ефекте. Један до два грама дневно би требало да задовољи свачије потребе, без опасности од превелике дозе активних супстанци из мускатног орашчића”, објашњава нутрициониста дијететичар Тања Олајџија за Жену Блиц.
Нутриционисткиња је открила и напитак који ће вам помоћи да лакше и брже доведете линију у ред, али наравно – не прави чуда. Он је само помоћник у нашем циљу да скинемо килограм вишка, а мора да га прати и посебан режим исхране.
Потребно вам је:
лимун
мускатни орашчић (тек мрвица)
мало цимета
мало кајенске паприке
Припрема:
У лимунаду додајте мрвицу мускатног орашчића, мало цимета и кајенске паприке, добро промешајте и уживајте у својој чаши овог “природног сагоревача масти”.
Крстарица