ВРАТИТЕ СТАРИ СЈАЈ ЏЕЗВИ ЗА КАФУ: 4 састојка из кухиње отклањају сву прљавштину и флеке
Џезва за кафу, ма колико темељно је прали, често је прљава и пуна масних наслага и ни најмање је није лако очистити у потпуности и како треба. Међутим, није ни немогуће.
Џезва треба да буде чиста, пре свега да би укус кафе био бољи, а пожељно је да буде и од квалитетног материјала, поготово јер ћете је стално стављати на ринглу и изнова и изнова је загревати.
Да бисте је темељно очистили потребно вам је свега неколико намирница и мало времена које би требало да издвојите.
Састојци:
лед
лимун
сода бикарбона
сирће
Четвртину џезве напуните ледом, лимун исеците на четири дела и сваки део истисните, тако да изађу сок и комадићи лимуна, а онда додајте две кашике соли и мешајте око два минута. Исперите џезву и уживајте у кафи коју ћете у њој скувати.
Соду бикарбону сипајте у опрану џезву, па додајте и мало сирћете и воде и ставите на шпорет да све то заједно проври. Ово ће вашу џезву ослободити флека.
Krstarica.rs/ Дневник