broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Француска: Празни столови испред ресторана у знак протеста

27.05.2020. 18:17 18:27
Пише:
Извор: pixabay.com

ПАРИЗ: Власници ресторана, барова и хотела широм Француске поставили су данас празне столове и одећу за куваре испред својих објеката у знак протеста против наставка рестриктивних мера карантина и затражили су додатну помоћ државе.

Француска је 14. марта затворила угоститељске објекте, три дана пре увођења карантина широм земље због корона вируса, а они су и даље затворени, иако је влада почела да 11. маја ублажава поједине мере.



"Тужно је да ресторани и барови не буду отворени, они су део нашег живота и културе", рекао је власник три ресторана Ороре Бежие на протестном скупу код Моста Александра Трећег на Сени.



Француски премијер Едуар Филип објавиће у четвртак да се неке мере ублажавају, али није познато да ли ће то значити и поновно отварање ресторана и кафића, посебно оних у жариштима епидемије какво је Париз.



Из француске владе одбили су да дају коментар уочи обраћања премијера, преноси Ројтерс.



Власници ресторана признају да им је државна помоћ помогла да преживе током пандемије, посебно када је реч принудним одморима за око милион радника у угоститељској индустрији, али наводе да то није довољно.



У заједничком саопштењу 11 удружења позвало је владу да одустане од социјалних намета за 2020. годину и да продужи давања за принудни одмор док год правила о социјалном дистанцирању спречавају ресторане да раде у пуном капацитету.



Они такође позивају телекомуникационе компаније и комунална предузећа да смање трошкове и траже од општина да обезбеде више места у јавном простору у замену за ограничен простор у објектима због обавезног социјалног дистанцирања.



 

Аутор:
Пошаљите коментар