ЗА ОНЕ КОЈИ ПОСТЕ Ево идеје за преукусан ручак ИДЕАЛАН ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ
Зачињено свежом мирођијом и богато печуркама, овако припремљено сочиво је одличан рецепт за посне дане или вегетаријанску исхрану.
Уз то, једна чинија овог богатог безмесног гулаша испуњава све неопходне нутритивне потребе за тај дан, како за велике, тако и за мале.
Састојци:
-
3 кашике маслиновог уља, плус још за сервирање
-
1 црни лук средње величине
-
3 ребра целера исецкана на коцкице
-
2 велике шаргарепе исецкане на коцкице
-
400 г печурака, исечених
-
4 чена белог лука, ситно исцеканог
-
свежа мирођија за зачин
-
со и бибер по укусу
-
8 шољица темељца од поврћа (течности која остаје након кувања поврћа)
-
1 парадајз исечен на коцкице
-
1 шоља сочива
-
3/4 шоље киное
-
балзамико сирће опционо
Припрема:
Загрејте уље у великој посуди на средњој ватри. Додајте лук, целер, шаргарепу, печурке, бели лук, мирођија, со и бибер. Продинстајте поврће док не омекша и не порумени, око 10 минута.
Додајте темељац, две шоље воде и парадајз исечен на коцкице заједно са њиховим соковима.
Појачајте ватру до најјаче и доведите супу до кључања.
Додајте сочиво, смањите температуру на средње ниску и кувајте док сочиво не омекша, око 30 минута.
Сипајте супу у чиније. Украсите са још мало маслиновог уља, са мало балзамико сирћета и мирођијом першуна по жељи.
Послужите топло уз хрскави хлеб.