ШТА УРАДИТИ СА ГОРКИМ ОРАСИМА? Једноставан трик ће им вратити леп укус и спасити ваше колаче
Не бацајте их, можете да им вратите леп укус на једноставан начин
Ораси су чест састојак колача, пита и других ђаконија у нашој трпези. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Немојте да их баците, јер постоје два начина да орасима повратите леп укус. Важно је да знате да горчине из ораха можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.
Потопите орахе у воду
Језгра ораха потопите у воду. Ставите их у дубоку посуду и сипајте у њу воду собне температуре да их покрије. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Као резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, а он најчешће ствара горчину.
Загрејте орахе у тигању
Други начин да уклоните горак укус ораха јесте да их загрејете у тигању. На овај начин, не само да се уклања слој који даје горчину, већ ораси добију мало другачији укус, јер ће бити пропржени, али тај укус ораха је савршен за торте и колаче.
Крстарица