Невероватан трик за кување јаја
ЉУСКА ЋЕ СПАДАТИ САМА! Додајте овај састојак у воду и више НИКАДА нећете муку мучити са љуштењем
Ово је битно, јер ће јаја бити цела након термичке обраде, и неће пуцати.
За сваки проблем постоји решење – рекли би многи. И заиста је тако, барем када су кувана јаја у питању. Овде се ради о фантастичном трику који ће вам олакшати живот.
Стручњаци кажу да су јаја стара између 7 и 10 дана идеална за кување и најлакше их је ољуштити. Сигурно сте приметили да нека јаја ољуштите без проблема, а друга, иако су била у истој кутији, вам задају муке.
Већ смо вам открили трик за кување јаја са шибицом или чачкалицом, али сада вам предлажемо нешто још боље.
Када кренете да кувате јаја у воду убаците и кришку лимуна. Ово је битно, јер ће јаја бити цела након термичке обраде, и неће пуцати.
Зашто се јаја кувају са лимуном? Сок од лимуна ће помоћи да јаја не пукну приликом кувања, али ће помоћи и да се лакше огуле. Захваљујући киселости љуска јајета ће се лако скинути. Обавезно ове године испробајте да јаја скувате са лимуном, јер ћете бити одушевљени резултатом, пише Ствар укуса.