clear sky
4°C
19.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Невероватан трик за кување јаја

ЉУСКА ЋЕ СПАДАТИ САМА! Додајте овај састојак у воду и више НИКАДА нећете муку мучити са љуштењем

19.03.2025. 18:26 18:31
Пише:
Извор:
Еспресо/Ствар укуса
јаја
Фото: freepik, ilustracija

Ово је битно, јер ће јаја бити цела након термичке обраде, и неће пуцати.

За сваки проблем постоји решење – рекли би многи. И заиста је тако, барем када су кувана јаја у питању. Овде се ради о фантастичном трику који ће вам олакшати живот.

Стручњаци кажу да су јаја стара између 7 и 10 дана идеална за кување и најлакше их је ољуштити. Сигурно сте приметили да нека јаја ољуштите без проблема, а друга, иако су била у истој кутији, вам задају муке.

Већ смо вам открили трик за кување јаја са шибицом или чачкалицом, али сада вам предлажемо нешто још боље.

Када кренете да кувате јаја у воду убаците и кришку лимуна. Ово је битно, јер ће јаја бити цела након термичке обраде, и неће пуцати.

Зашто се јаја кувају са лимуном? Сок од лимуна ће помоћи да јаја не пукну приликом кувања, али ће помоћи и да се лакше огуле. Захваљујући киселости љуска јајета ће се лако скинути. Обавезно ове године испробајте да јаја скувате са лимуном, јер ћете бити одушевљени резултатом, пише Ствар укуса.

Извор:
Еспресо/Ствар укуса
Пише:
Пошаљите коментар