КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНО КЕСТЕЊЕ У РЕРНИ Ољуштићете их без имало муке
За почетак кестење ставите у већу посуду, налијете водом, додате крупну со, па иду трикови
Јесен је стигла, а с њом и сезона многима омиљене посластице – кестења на ватри. Наравно, данас се то ради у рерни, а ево како да вам испадну баш како треба.
Да бисте испекли кестење није потребна никаква филозофија. Ипак, многи избегавају да то раде код куће, јер им се чини као превише посла, те се одлучују да кестење купују код уличних продаваца.
Међутим, иако их није тешко припремити, ипак не испадну сваки пут лепи.
Зато смо ми за вас припремили трикове помоћу којих ћете увек спремити савршено кестење.
Све што треба да урадите је да кестење ставите у већу посуду, налијте водом и ставите једну велику кашику крупне соли.
Оставите кестење да одстоји десет минута.
После тога из извадите и ножем засеците по средини.
У шерпу налијте воду, па када прокључа ставите кестење и кувајте око три минута.
Кестење извадите из воде, добро осушите, па их посолите и додајте кашику отопљеног маслаца.
Плех обложите папиром за печење, па ставите кестење да се пече на 200 степени 15 минута.
Кад кестење буде печено, ставите га на тањир, прекријте крпом и оставите пет минута да одстоји, а онда их можете јести.
Телеграф.рс