ИСКУСНЕ ДОМАЋИЦЕ ЗНАЈУ ТАЈНУ Уље у тигању неће прскати, ако одмах додате једну намирницу
Да би после пржења ваша кухиња била што чистија, битно је и да тигањ не буде превише плитак
Када помислите на пржење хране, коса вам се дигне на глави од помисли на чишћење уља које је прскало приликом припреме. Али, постоји једноставан трик којим се то прскање спречава, а ретко ко га зна.
Једини начин да вам не прска из тигања приликом пржења је да чим додате уље, пре него што се загрије, додате и мало соли.
Поред тога, пре него што састојке спустите у уље, добро их осушите. Важно је и да намирнице које стављате на загрејано уље не буду влажне, управо комбинације влаге и врелог уља доводи до прскања. Просушите их и лагано, уз помоћ шпатуле, спуштајте у тигањ, са што мање висине.
Да би после пржења ваша кухиња била што чистија, битно је и да тигањ не буде превише плитак. Дакле, користите дубљи или, што је још боље, шерпу.
АЛО/ Дом и савети