ЕВО КАКО НАПРАВИТИ ЧВАРКЕ КОД КУЋЕ ЗА МАЊЕ ОД ДВА САТА Сјајан укус, мање муке
Традиционална припрема чварака укључује топљење, млевење, мешање и није могућа за извести у кухињи с једним лонцем и кутлачом, али ако сте се пожелели ове грицкалице, можете направити бржу и једноставнију верзију која је готова за мање од два сата.
Узмите бели, масни део сланине, исеците га на коцкице 2×2 центиметра и добро оперите под водом. Ставите у једну шерпу, на средњу ватру и повремено мешајте.
Сланина ће се лагано топити и пуштати масноћу, а ви је можете скупљати кашиком и одвајати у једну теглу са стране или причекајте да се скроз истопи па процедите чварке кроз сито. Добијену масноћу оставите да се скроз охлади и стврдне, а потом је ставите у фрижидер. Можете је користити неколико месеци за печење и пржење.
Комадиће сланине вратите у шерпу и попржите на јакој ватри пола минута уз стално мешање. Додајте једну велику кашику млека и даље мешајте. Угасите ватру и склоните шерпу, па додајте со по жељи и добро промешајте како би сви били подједнако слани. Оставите да се охладе и можете их јести, преноси yumerecipe.com.