Rade u šest zemalja, a druže se kao porodica
BEČEJ: Grupacija „Knot” nastala iz porodične firme u Nemačkoj, okupila je u Bečeju minulog vikenda na takozvanim
Porodičnim danima, trista zaposlenih koji rade u njihovim fabrikama u šest zemalja. Družili su se ovde i takmičili u malom fudbalu i kulinarstvu „knotovci” iz Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovačke i Srbije, a Bečej je prvi put, nakon šest godina, posetio vlasnik iz Nemačke Valentin Knot i uz njega direktor Knot Holdinga Čaba Sabo.
- Vlasnik Valentin Knot našu firmu je sve vreme pratio kroz cifre. Znao je da se razvila, ali je pravi uvid dobio tek sada kada se u sve lično uverio. Obišao je i Livnicu u Čoki i imresioniran je ovim što je video u Srbiji - preneo nam je direktor komercijale bečejskog „Knot autofleks Jug” Željko Bubnjević.
Oko 300 gostiju iz pomenutih zemalja videlo je proizvodni pogon u Bečeju, posetili su ovdašnje znamenitosti, uključujući i Staru brodsku prevodnicu na Velikom bačkom kanalu kod ušća u Tisu, a i grupno su se provozali Tisom do Novog Bečeja.
- Svi su oduševljeni mogućnošću da se upoznaju s istorijom, kulturom i privredom Bečeja, te ambijentom na Termalnom bazenu gde je bilo druženje, kompleksom otvorenih sportskih terena, predivnim Goranskim parkom i zabavom u večernjim satima - dodao je Željko Bubnjević.
Ovo je bio do sada najmasovniji skup „knotovaca“. Minula četiri su održana u mađarskom gradu Kečkemetu, jer je tamošnji Knot autofleks najveća firma u grupaciji Knot.
- Po ranijim dogovorima, ko pobedi na turniru u malom fudbalu, organizuje sledeći godišnji susret. Kako smo ove godine pobedili u igri „na petoparcu“, među deset ekipa, to ćemo i naredne godine biti domaćini „Porodičnih dana“ - pojasnio je Željko Bubnjević.
U kulinarstvu je bilo šest ekipa i svako je pripremao svoje nacionalno jelo. Slovaci su kuvali juneći perkelt, Rumuni su pekli „mići“, njihovu verziju ćevapa, bilo je tu, naravno više verzija paprikaša i gulaša, a pobedio je Šandor Nađ iz Kečkemeta sa birka (ovčijim) paprikašom. Pitanje je, međutim, kakva bi konačna odluka bila da su se takmičarski vrednovala po dva jagnjeta i praseta sa ražnja, koje je majstorski pripremio Dragan Radaković.
V. Jankov