Četrdeset kulinara u finalu za Zlatni kotlić Apatina
APATIN: Subotnji, udarni dan Apatinskih ribarskih večeri, protekao je u naku dobre zabave za brojne goste i nadmetanja kulinara u pripremi ribljeg paprikaša. Osvajač „Zlatnog kotlića Apatina” za ovu godinu je Apatinac Nikola Bursać, koji se takmičio pod šifrom „Lignja”. Drugo mesto osvojio je Ivanj Senji iz Kule (šifra „Grdoba”), a treće Zvonko Barić iz Valpova iz Hrvatske, takmičio se pod šifrom „Škarpina”.
– Nisam došao da se takmičim već da se družim, a dobro društvo i hladno pivo pokazalo se da je najbolje - veli Nikola Bursać, kuvar najboljeg paprikaša za 2022. godinu. Nikola je dobio pehar, kotlić, poklon-pakete sponzora, sliku na platnu, vaučer auto-škole u vrednosti od 30.000 dinara, večeru za četiri osobe, velnes vikend i brodić Apatinka na raspolaganju u trajanju od jednog časa.
Drugoplasirani Ivan Senji iskazao je velike pohvale organizatorima, i zahvalio se na poklonima sponzorima.
– Hvala svima što ste nas tako lepo ugostili, izuzetno sam srećan čovek i vidimo se i dogodine - rekao je trećeplasirani Zvonko Barić.
Takmičilo se četvrdeset kuvara, svi koji su na prethodnim kvalifikacijama prošli u finale. Ovogodišnji žiri bio je u sastavu: Nikola Savić iz Novog Sada, i Vladimir Lovrić i Petar Popović iz Apatina, svi iskusni u takmičenjima u kuvanju ribljeg paprikaša.
V. H.