Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Četrdeset kulinara u finalu za Zlatni kotlić Apatina

11.07.2022. 09:50 09:52
Piše:
Foto: Radio Dunav

APATIN: Subotnji, udarni dan Apatinskih ribarskih večeri, protekao je u naku dobre zabave za brojne goste i nadmetanja kulinara u pripremi ribljeg paprikaša. Osvajač „Zlatnog kotlića Apatina” za ovu godinu je Apatinac Nikola Bursać, koji se takmičio pod šifrom „Lignja”. Drugo mesto osvojio je Ivanj Senji iz Kule (šifra „Grdoba”), a treće Zvonko Barić iz Valpova iz Hrvatske, takmičio se pod šifrom „Škarpina”.

– Nisam došao da se takmičim već da se družim, a dobro društvo i hladno pivo pokazalo se da je najbolje - veli Nikola Bursać, kuvar najboljeg paprikaša za 2022. godinu. Nikola je dobio pehar, kotlić, poklon-pakete sponzora, sliku na platnu, vaučer auto-škole u vrednosti od 30.000 dinara, večeru za četiri osobe, velnes vikend i brodić Apatinka na raspolaganju u trajanju od jednog časa.

Drugoplasirani Ivan Senji iskazao je velike pohvale organizatorima, i zahvalio se na poklonima sponzorima.

– Hvala svima što ste nas tako lepo ugostili, izuzetno sam srećan čovek i vidimo se i dogodine -  rekao je trećeplasirani Zvonko Barić.

Takmičilo se četvrdeset kuvara, svi koji su na prethodnim kvalifikacijama prošli u finale. Ovogodišnji žiri bio je u sastavu: Nikola Savić iz Novog Sada, i Vladimir Lovrić i Petar Popović iz Apatina, svi iskusni u takmičenjima u kuvanju ribljeg paprikaša.   

V. H.

Piše:
Pošaljite komentar