Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Večeras u 21 čas derbi Vojvodina-Partizan

25.07.2021. 13:38 13:42
Piše:
Izvor: J. Grlić

Nije baš jednostavno fudbalskim profesionalcima kada uđu u zgusnuti ritam odigravanja utakmica i dugih putovanja, ali iz te kože se ne može, pa se u toj činjenici ne traži  alibi

. Jasno je da naši najbolji igrači u svakoj utakmici moraju da se iznova dokazuju, budu na gornjoj granici mogućnosti i tako doprinose željenim ostvarenjima timova čije dresove nose. Vojvodina je rezultatski veoma dobro ušla u novu sezonu, osvojila je bod na gostovanju kod Crvene zvezde (0:0), a potom savladala Panevežis u prvom susretu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija (1:0). Večeras, dakle nepuna tri dana kasnije i posle ni malo laganog putovanja do Litvanije i nazad, crveno-belima predstoji novi derbi, pošto im u goste stiže ambiciozni i veoma kvalitetni tim Partizana, koji je start novog takmičarskoj ciklusa obeležio dvema pobedama. Mogu li Novosađani da se odupru još jednom suparniku koji spada u kategoriju onih koje nazivamo najjači, pitanje je koje zaokuplja pažnju navijača oba kluba.

- Zaista smo dobro ušli u sezonu, ostvarili ciljeve koje smo zacrtali, a, usput, mreža našeg golmana Nikole Simića ni jednom se nije zatresla – zadovoljan je iskusni štoper novosadskog tima Vladimir Kovačević. – U prve dve utakmice krasila nas je timska igra i to će biti jedan od naših kvaliteta i u predstojećim izazovima, s tim da čvrsto verujem u to da možemo i mnogo bolje , kako u defanzivi, tako i u napadačkim akcijama. Bod osvojen protiv Zvezde sigurno je potvrda da možemo da se nosimo s najboljim ekipama, a pobeda u Litvaniji dokaz da i na međunarodnoj sceni imamo šta da pokažemo. To je, međutim, već iza nas, pred nama je duel s Partizanom i, lično, bio bih zadovoljan i ukoliko bismo osvojili jedan bod u derbiju.

U gotovo svim kontaktima s igračima „Stare dame“, susrećemo se s tvrdnjom da Vojvodina uvek ima obavezu da ide na pobede, pa je ovakvo Kovačevićevo razmišljanje bilo interesantno.

- Naravno da i ja sanjam o tome da večeras pružimo odličnu igru, pariramo crno-belima i osvojimo sva tri boda. Imamo kvalitet za ostvarenje tog cilja, kao i dovoljno prostora da unapredimo našu igru u bitnim segmentima i na svim pozicijama, ali bih bio, ponavljam, zadovoljan i ukoliko se utakmica završi bez pobednika.

Beograđani imaju jak, kvalitetan i sve uigraniji tim, a opasnost po odbranu Voše mogla bi da dođe s više strana. Tu mislimo na potencijalni učinak Rikarda Gomeša, Lazara Markovića, Nemanje Jovića, Danila Pantića...

- Ne bih nikoga posebno da ističem u crno-belom timu. Zaista imaju puno kvalitetnih fudbalera, vodi ih odlični stručnjak Aleksandar Stanojević, a, pored igrača koje ste nabrojali, imaju još aduta. Tu, pre svih, mislim na mog prijatelja Miloša Jojića, jednog od najboljih fudbalera Partizana, ali i na još neke igrače.

Zanimljivo je da par štopera u beogradskoj ekipi čine nekadašnji fudbaleri Vojvodine Igor Vujačić i Siniša Saničanin. I od njih bi, posebno u prekidima, mogla da preti potecijalna opasnost po Simićev gol.

- Obojicu ih dobro poznajem, bez sumnje su kvalitetni fudbaleri, pa ćemo i na njih morati da obratimo posebnu pažnju. Vujačića se sećam još iz mog prvog mandata u Vojvodini, a sa Saničaninom sam u prošloj sezoni bio saigrač. Ipak, imaju crno-beli i neke mane koje smo uočili i koje ćemo nastojati da iskoristimo. Očekujem dobru utakmicu, radujem se što će na „Karađorđu“ biti dosta gledalaca i što ćemo imati priliku da još jednom pokažemo da smo se odlično pripremili za sezonu i da posedujemo kvalitet za visoke domete – poručio je Vladimir Kovačević.


Sudi Novak Simović

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, sudija: Novak Simović(Lovćenac).

VOJVODINA: N. Simić, Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak, Topić, Busnić, Novevski, V. Simić, Čović, Mrkaić.

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zđelar, Šćekić, Marković, Jojić, Jović, Rikardo.


Utakmica Vojvodina – Partizan počinje u 21 čas, uz TV prenos na prvom programu Arena sporta. Kapije „Karađorđa“ biće otvorene dva sata pred početak susreta, a iz novosadskog kluba pozivaju gledaoce da ranije dođu na stadion, kako bi se izbeglo stvaranje nepotrebnih gužvi na ulazima. Ujedno, crveno-beli insistiraju i na tome da navijači bodre svoje ekipe u sportskom i duhu fer-pleja i da se uzdrže od bilo kakvog neprikladnog ponašanja. Takođe, domaćin apeluje na posetioce večerašnjeg susreta da tokom boravka na tribinama nose zaštitne maske i održavaju neophodnu distancu, u skladu s propisanim pandemijskim merama.     

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar