Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vaterpolisti Srbije pobedili Grčku i osvojili bronzu na SP

29.07.2017. 16:46 22:11
Piše:
Izvor: AP foto - Balazs Czagany/MTI via AP

BUDIMPEŠTA: Vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. U meču za treće mesto izabranici Dejana Savića savladali su Grčku sa 11:8 i tako nastavili kontinuitet osvajanja odličja na velikim takmičenjima.

Posle devet zlaznih odličja delfini su sada morali da se zadovolje bronzom.

Srbija je u Budimpešti već igrala sa Grčkom u grupi i ubedljivo slavila (11:6). Ni u ovoj utakmici nije bilo dileme ko je bolji, jer su naši momci posle dva minuta već vodili sa 3:0. Grci su na momemat uzvratioli sa dva gola Funtulisa. Onda su centri Pijetlović i Ubović vratili na „plus tri“ i do kraja utakmice razlika nikad nije bila manja od dva pogotka (8:6,9:7).

Važan gol koji je ugasio sve nade Grka postigao je krajem trećeg dela Sava Ranđelović za 10:7. U prvom napadu poslednje četvrtine Prlainović je bio precizan i tu je priči i definitivno bio kraj. Smanjio je Vlahopulos za konačan rezultat.

Za razliku od polufinala sada su naši momci ponovo bili na visini zadatka u odbrani, na golu je bio siguran Gojko Pijetlović, a i napad je bio raspoložen.

„Ne bih komentarisao utakmicu, sve ste videli, Drago mi je da smo posle poraza od Hrvata pokazali mentalnu snagu da se vratimo i ponosan sam na ove momke, Čestitam im i srećan sam što sam deo ove ekipe. Bronza nije mala stvar. Nastavljamo dalje, vaerujemo u sebe“, rekao je Milan Aleksić.

Duško Pijetlović je istakao da je Srbija pokazala da je kvalitetnija.„Bilo je da se psihički vratimo u igru. Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. Lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i đelju. Držali smo prednost od dva tri gola mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak uikus jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara.

Vaterpolisti Hrvatske novi prvaci sveta



Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je večeras u finalu savladala Mađarsku 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2).Najefikasniji u pobedi Hrvatske, vredne druge titule prvaka sveta, posle Melburna 2007, bio je kapiten Sandro Sukno sa tri gola.

Andrija Prlainović se nadovezao:„Odlično smo otvorili utakmicu, imali pravi pristup i ogromnu želju da dođemo do bronze. Uspeli smo. Ovo je dobar kraj turnira. Mislim da smo najjači ali nismo pokazali. To ćemo da analiziramo.“

Gojko Pijetlović je čestitao saigračima i stručnom štabu na pobedi. „Nismo prekinuli niz medalja od 2014. Nije ono na šta smo navikli ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Dosta smo sigurno delovali, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom.“

Sava Ranđelović je rekao da nije navikao na bronzane medalje, ali da je ipak prezadovoljan.„Ostaje žal za onom utamicom sa Hrvatskom, ali je sada sve ok kada se završi medaljom. Nije bilo dileme, ni nervoze. Grci su pokušavali ali smo držali sve vreme kontrolu igre i rezultata.“

Stručnom štabu i igračima je na osvajanju medalje čestitao predsednik Saveza Milorad Krivokapić sa saradnicima.

Srbija - Grčka 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

BUDIMPEŠTA: Bazen Alfred Hajoš, gledalaca: 3.500, sudije: Naumov (Rusija) i Mersije (Francuska). Igrač više: Srbija 12 (6), Grčka 11 (3). Peterci: Grčka 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović 2, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Ubović 1, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 1, Prlainović 1, S. Mitrović , B. Mitrović.

GRČKA: Flegas, Genidunas 1, Delakas 1, Dervišis, Funtulis 3, Kapotis, Pontikas, Argiropulos, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 2, Zerdevas.

Sasatav

1. Gojko Pijetlović (Oradea) 226

2. Dušan Mandić (Pro Reko) 137 utakmica 179 golova

3. Viktor Rašović (bez kluba) 59 – 38

4. Sava Ranđelović (OSC) 111 – 34

5.  Miloš Ćuk (Solnok) 152 – 130

6.  Duško Pijetlović (Pro Reko) 289 – 405

7.  Nemanja Ubović (OSC) 65 – 55

8.  Milan Aleksić (Solnok) 227 – 166

9.  Nikola Jakšić (Ferencvaroš) 70 – 50

10. Filip Filipović (Pro Reko) 323 – 553

11. Andrija Prlainović (Solnok) 294 – 477

12. Stefan Mitrović (Ferencvaroš) 224 – 250

13. Branislav Mitrović (Eger) 141

Stručni štab: Dejan Savić (selektor), Uroš Stevanović, Žarko Petrović, Stefan Ćirić (treneri), Vladimir Pavlović (stručni rad, plivačka priprema), Aleksandar Janik (stručni rad fizička priprema), dr Nikola Repac (doktor), Vladimir Radović i Marko Jović (fizioterapeuti), Jugoslav Vasović (tim menadžer), Dejan Stevović (mediji).

Udovičić čestitao vaterpolistima



BEOGRAD: Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitiku vaterpolistima koji su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. 



"Neverovatan niz, do sada nepoznat svetskoj sportskoj istoriji, osvajanja medalja naših vaterpolista ne prestaje! Čestitam osvajanje svetske bronzane medalje šampioni, desete u kontinuitetu bez prekida sa olimpijskih, svetskih i evropskih takmičenja!", navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je Ministarstvo.

Brnabić čestitala vaterpolistima



BEOGRAD: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je čestitku vaterpolo reprezentaciji Srbije povodom osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u vaterpolu u Mađarskoj.



"Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je bilo gledati vašu maestralnu igru tokom ovog takmičenja u Mađarskoj, kao i mnogo puta do sada. Vaša snaga, upornost i posvećenost potvrda su da se zajedničkim radom i snažnim timskim duhom postižu najbolji rezultati", navela je ona.



Gojković čestitala vaterpolistima



BEOGRAD: Predsednica Nardne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je vaterpolistima na osvajanju bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.



"Čestitam vam na osvajanju bronzane medalje. I na ovom takmičenju ste posvećenom i timskom igrom na najbolji način predstavljali Srbiju u duhu trofejne tradicije našeg vaterpola“, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.



Vučić čestitao vaterpolistim



BEOGRAD: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim vaterpolistima osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu, koje je održano u Mađarskoj. 



U čestitki se kaže: "U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, čestitam vam pobedu koju ste ostvarili u borbi za treće mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u vaterpolu. Svaka medalja osvojena za Srbiju čini nas ponosnima. 

Autor:
Pošaljite komentar